Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

ziektes-honden

Hondenziektes

Als eigenaar van een hond is het belangrijk om de tekenen en symptomen van veel voorkomende ziekten te herkennen, zodat je zo snel mogelijk veterinaire hulp kunt zoeken voor je viervoeter. Lees verder voor informatie over de meest voorkomende hondenziektes en andere medische aandoeningen die vaak gevolgen hebben voor honden.

Kanker

Erachter komen dat je hond kanker heeft kan heel eng en verwarrend zijn. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen hebben over de beste manier om deze ziekte te behandelen. Het is daarom verstandig om een ​​second opinion te vragen, bijvoorbeeld van een oncoloog die is gespecialiseerd in dieren, om samen de behandelmogelijkheden zorgvuldig te bekijken.

Diabetes

Diabetes bij honden is een complexe ziekte dat wordt veroorzaakt door een gebrek aan het hormoon insuline of onvoldoende reactie op insuline. Nadat een hond eet, breekt zijn spijsvertering voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose - die in zijn cellen wordt gebracht door insuline, een hormoon dat wordt afgescheiden door de alvleesklier. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglykemie, die, wanneer onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken.

Hartworm

De hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier. De wormen reizen door de bloedbaan - beschadigen slagaders en vitale organen onderweg - uiteindelijk voltooien hun reis naar de bloedvaten en de hartkamer ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond blijven voortleven.

Kennelhoest

Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van infecties van de luchtwegen (zowel virale als bacteriële) te beschrijven, die een ontsteking van de stem van de hond en de luchtpijp veroorzaakt. Het is een vorm van bronchitis en is vergelijkbaar met een verkoudheid bij de mens.

Parvovirus

Het Parvovirus is zeer besmettelijk en veroorzaakt (bloederig) diarree, braken, spierzwakte en koorts bij honden. Omdat dit virus ook de witte bloedcellen kan aantasten daalt de weerstand van de hond waardoor hij vatbaar kan worden voor andere aandoeningen of virussen. Een hond die niet voldoende gevaccineerd is kan makkelijk worden getroffen door dit virus.

Hondsdolheid

Hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren, inclusief katten, honden en mensen, kan beïnvloeden. Deze ziekte komt over de hele wereld voor bij honden. Er is een goede reden dat deze ziekte bij mensen angst oproept, zodra de symptomen verschijnen is hondsdolheid voor bijna 100% dodelijk.

Ringworm

Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt ringworm helemaal niet door een worm veroorzaakt, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische gebieden met haarverlies bij een hond en kan zich verspreiden naar andere dieren en mensen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen