Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zwitserse Witte Herder hond

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 25 - 40 kg

Schofthoogte: 58 - 88 cm

Zwitserse Witte Herder

De ontwikkeling van de Zwitserse Witte Herder begon in de 19e en 20e eeuw toen Duitsers een fokprogramma begonnen om de Duitse Herdershond te ontwikkelen.

Geschiedenis

De Zwitserse Witte Herder werd uitgebreid ontwikkeld in de 20e eeuw toen een Duits fokprogramma begon met het lijnen van fok- en inteelthonden die het recessieve gen voor witte vachtkleur droegen. In 1933 werd de witte vachtkleur gediskwalificeerd in de rasstandaard van de Duitse herdershond, maar in 1959 was de witte vachtkleur weer in ontwikkeling. In 1969 vormden zowel de VS als Canada rasverenigingen voor de Witte Duitse Herder en, ondanks enkele tegenslagen, werd het ras in 1999 officieel erkend door de UKC. De AKC moet de Zwitserse Witte Herder nog erkennen als iets anders dan een kleurvariant van de Duitse Herdershond.

Karakter van de Zwitserse Witte Herder

De Zwitserse Witte Herder is een vriendelijk en vrolijk ras dat goed overweg kan met mensen van alle leeftijden. Hoewel dit ras een beetje op hun hoede is voor vreemden, vertoont het zelden enige agressie naar mensen of andere honden. De Zwitserse Witte Herder vormt een sterke band met zijn familie en kan soms erg beschermend zijn. Socialisatie en training dienen op jonge leeftijd te worden gestart om de ontwikkeling van probleemgedrag te voorkomen.

De Zwitserse Witte Herder is een ongelooflijk intelligente hond die heel goed reageert op training. Deze honden kunnen worden getraind voor een groot aantal toepassingen en hondensporten, waaronder hoeden, behendigheid en gehoorzaamheid. Deze honden zijn doorgaans vriendelijk en niet agressief tegenover andere honden of mensen, dus je hoeft geen zorgen te maken over het trainen tegen deze kwaliteiten.

Gezondheid

De Zwitserse Witte Herder is over het algemeen een gezond ras. Zoals alle honden is het echter vatbaar voor bepaalde ziekten. Enkele van de aandoeningen waarvoor dit ras vatbaar is, zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, degeneratieve gewrichtsaandoeningen, oogproblemen, allergieën en huidproblemen. Sommige genetische lijnen hebben ook problemen aangetoond met auto-immuunziekten zoals lupus en aangeboren wervelkolomaandoeningen.

Verzorging

Het bepalende kenmerk van de Zwitserse Witte Herder is natuurlijk zijn geheel witte vacht. De vacht is van gemiddelde lengte met een dikke, fijne ondervacht en een dichte, harde bovenvacht. De vacht is zwaarder rond de nek, vooral bij mannen. Hoewel puur wit de ideale kleur is, kunnen deze honden kleuren vertonen die variëren van licht crème tot licht biscuitbruin. Alle honden moeten een overwegend zwarte neus hebben.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen