Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zwarte Russische Terriër ras

Levensverwachting: 10 - 11 jaar

Gewicht: 36 - 68 kg

Schofthoogte: 64 - 72 cm

Zwarte Russische Terriër

De Zwarte Russische Terriër is een hondenras dat ook wel "de hond van Stalin" wordt genoemd.

Geschiedenis

De Zwarte Russische Terriër werd in de veertiger jaren van de twintigste eeuw door de Russische legerkennel "Red Star" ontwikkeld. De Russische fokkers hadden als doel het ontwikkelen van een massieve, robuuste en vurige all-round hond, die geschikt zou zijn voor hun specifieke taken. Er zijn ongeveer twintig hondenrassen gebruikt om de Zwarte Russische Terriër te ontwikkelen, waaronder de Grote Schnauzer, Rottweilers, de Airedale Terriër en de inheemse Moscow Retriever. In 1958 zijn de rasstandaards voor de Zwarte Russische Terriër gepubliceerd in "Regulations and Requirements for Training and Usage of Military Dogs.".

Deze hond is in 1984 door de Federation Cynologique Internationale (FCI) erkend en heeft daar Standard nummer 327 gekregen. De Zwarte Russische Terriër is ook opgenomen bij de Foundation Stock Services (FSS) in maart 1996. Dit ras komt nu ook voor in de Baltische landen, de Oekraïne, Siberië, Finland, Hongarije, Tsjechië en Slowakije en in de Verenigde Staten.

Karakter

De Zwarte Russische Terriër is een kalme, betrouwbare en moedige hond die is gefokt om te bewaken en te beschermen. Deze zeer intelligente hond is wantrouwig naar vreemden. Om hem in de goede richting te leiden moet de Zwarte Russische Terriër stevig aangepakt worden. Deze hond zoekt nauw contact met mensen, is enthousiast naar kinderen en ervan met ze te spelen.

De Zwarte Russische Terriër heeft een sterk en evenwichtig karakter en zal vechten met andere honden vermijden. Toch kunnen ze niet samenleven met andere grote dominante honden. Deze vlugge leerlingen hebben plezier in het trainen. Deze speelse en zich aanpassende hond blaft alleen als het nodig is. De Zwarte Russische Terriër kan vreedzaam samenleven met andere dieren, zoals katten, paarden en konijnen.

Gezondheid van de Zwarte Russische Terriër

De Zwarte Russische Terriër heeft net als andere rassen de juiste verzorging en voeding nodig voor een optimaal gezond leven. Ook ontkomt dit ras niet aan gezondheidsproblemen, zo heeft de Zwarte Russische Terriër een aanleg voor heupdysplasie. De oren hebben speciale aandacht nodig, omdat ze gevoelig zijn voor oorontsteking.

Verzorging

De Zwarte Russische Terriër heeft een wanordelijke dubbele vacht die professionele verzorging vereist. Dit ras verhaart weinig waardoor wekelijks kort borstelen over het algemeen voldoende is. Als de hond weinig beweging krijgt is het verstandig om de nagels goed in de gaten te houden. Wanneer de nagels hard tegen de vloer beginnen te tikken moeten ze worden geknipt. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen