Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zuid-Russische Ovcharka

Levensverwachting: 9 - 11 jaar

Gewicht: 48 - 50 kg

Schofthoogte: 62 - 66 cm

Zuid-Russische Owcharka

De Zuid Russische Owcharka is een van de drie Owcharka rassen die in Rusland zijn ontstaan.

Geschiedenis

Deze hond komt uit Crimea, in de Oekraïne. Het Russische woord "Owcharka" betekent "schapenhond". Het ras heet officieel Yoozhnorusskaya Owtcharka, maar staat meestal kortweg bekend als de Zuid Russische, of Yoozak. Geschiedkundigen en kynologen verschillen van mening over de herkomst van dit ras. Sommigen menen dat deze hond is ontwikkeld uit honden van de arische stammen. De Russische aristocraten hielden deze honden in grote aantallen. Dit Russische ras was rond 1790 compleet ontwikkeld.

Volgens een andere visie op het ontstaan van de Zuid Russische Owcharka is dit ras ontstaan uit Europese hoedende honden met hetzelfde soort haar, die bekend staan als de Austrian Shepherd. De Zuid Russische Owcharka en de Europese hoeden honden hebben hetzelfde haartype en uiterlijk en hebben dezelfde voorouders. De Zuid Russische Owcharka heeft in ieder geval de wolf als directe voorouder. Vlugheid en een zeer snel reactievermogen heeft dit ras van de jachthonden onder zijn voorouders geërfd.

Karakter van de Zuid-Russische Owcharka

De Zuid Russische Owcharka is een onstuimige, woeste hond. Deze honden wantrouwen vreemden. De Zuid Russische Owcharka is niet erg veeleisend en past zich makkelijk aan verschillende klimaten en temperaturen aan. Het karakter is voor reuen en teven verschillend. De reuen zijn moedig, sterker en massiever dan hun vrouwelijke rasgenoten. De Zuid Russische Owcharka is sterk, gelijkmatig gehumeurd en levendig.

Deze hond heeft een dominante manier van reageren, ze hebben vaak een actief verdedigende houding. Deze honden zijn goede bewakingshonden. Ze hebben de beschikking nodig over zoveel land als ze met hun reukzin en hun omzwervingen kunnen omvatten. De Zuid Russische Owcharka heeft een bezitterige aard. Daarom hebben ze een groot stuk land, een grote familie en bij voorkeur andere dieren nodig om te kunnen beschermen.

Gezondheid

De Zuid Russische Owcharka is een sterk en redelijk gezond hondenras. Vanwege zijn grote omvang is dit ras echter gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder maagtorsie, heupdysplasie en andere musculoskeletale aandoeningen.

Verzorging

Het is niet moeilijk om de lange witte vacht van deze honden te verzorgen. Deze honden verharen zwaar en moeten daarom minimaal één keer per week worden geborsteld. Hoewel vaak baden niet nodig is, is het wel handig om deze hond te wennen aan het baden, omdat hij vies kan worden doordat hij de neiging heeft om zich in vreemde en stinkende substanties te rollen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen