Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

yorkshire-terrier ras

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 3 - 6 kg

Schofthoogte: 20 - 25 cm

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een pittige gezelschapshond.

Geschiedenis

De Yorkshire Terriër werd voor het eerst gefokt in de 19e eeuw in het graafschap Yorkshire, Engeland. Ze werden ingezet om ratten en ander ongedierte te vangen in kledingfabrieken. De Yorkshire Terriër was overwegend in handen van de arbeidersklasse, in het bijzonder de wevers. Ze zijn een evolutie van andere Terriër rassen, de Yorkshire Terriër kan zijn erfgoed traceren vanaf de Waterside Terriër, Manchester Terriër en Paisley Terriër. Een deel van de Engelse Kennel Club sinds de club in 1873 werd opgericht, kwam de Yorkshire Terriër in de 19e eeuw naar de VS, waar het altijd een populair ras is gebleven. Deze hond werd in 1885 erkend door de American Kennel Club en is dankzij zijn grote persoonlijkheid en luxueuze vacht een populair hondenras in Noord-Amerika geworden.

Karakter van de Yorkshire Terriër

Er is meer dan één reden waarom de Yorkshire Terriër een geweldige familiehond is. Bekend om zijn prachtige vacht en levendige karakter, is de Yorkshire Terriër populair geworden als huisdier en showhond. Deze hond is een geweldige metgezel en heeft een geweldig gehoor, hij zal daarom uitstekend als waakhond kunnen fungeren. De Yorkie laat nooit iets als zijn kleine formaat in de weg staan. Het is een toegewijd ras dat graag dicht bij zijn familie staat, de Yorkshire Terriër houdt van aandacht.

En hoewel de Yorkie een geweldige familiehond is, moet hij in de gaten worden gehouden in de buurt van kleine kinderen en grotere honden vanwege zijn grootte. Ze staan erom bekend een sterk karakter te hebben en kunnen erg ondeugend zijn. Misschien is het juist zijn karakter die ze zo onweerstaanbaar maakt.

Gezondheid

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen draaien rond de grootte van de Yorkshire Terriër als gevolg van vallen en springen. Dit ras kan ook last hebben van Portosystemische shunt, instortende luchtpijpen, de ziekte van Legg Perth, patella luxatie en progressieve retinale atrofie.

Verzorging

Het meest beschrijvende kenmerk is de rechte vacht van de Yorkshire Terriër, deze is zijdeachtig en stroomt langs het lichaam. De vacht is blauw en bruin van kleur en het haar op zijn kop is meestal vastgebonden. Hoewel hij een lange vacht heeft, is de Yorkshire Terriër geen shedder. De vacht vereist dagelijks borstelen, evenals regelmatig bezoek aan de trimmer voor het onderhouden van de conditie van de vacht en het knippen van de nagels.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen