Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Yorkipoo

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 2 - 5 kg

Schofthoogte: 17 - 25 cm

Yorkipoo

De Yorkipoo is een kruising tussen de Yorkshire Terriër en de Poedel.

Geschiedenis

Als het gaat om kruisingen is er vaak veel dat we niet weten over hun geschiedenis en ontwikkeling. De populariteit van de Yorkipoo groeit uit tot een veelgevraagde designerhond, maar hij behoort niet tot degenen met een goed gedocumenteerde oorsprong. Het is zeer waarschijnlijk dat ze hun geschiedenis delen met de meeste andere kruisingen, dit betekent dat ze ergens in de afgelopen 20 tot 30 jaar zijn ontstaan ​​en dat ze een product waren van opzettelijke kruisingsprogramma's van twee verschillende raszuivere honden.

De Yorkipoo is een mix van een raszuivere Yorkshire Terriër en een raszuivere Poedel. Je zult merken dat deze hond een warme metgezel en een trainbaar schoothondje is. Deze honden nemen de kenmerken aan van zowel de Yorkshire Terriër als de Poedel. Echter; er moet nog een consistent genoeg uiterlijk en temperament zijn om een ​​echte rasstandaard te ontwikkelen. Op dit moment zijn deze kruisingen nog onvoorspelbaar, het duurt een paar generaties voordat er iets kan worden vastgesteld dat op een rasstandaard lijkt.

Karakter van de Yorkipoo

De Yorkipoo is over het algemeen levendig en pittig. Hij heeft levensvreugde en hecht zich snel aan zijn familie. Je zult snel merken dat je onafscheidelijk bent van deze lieve hond. Deze kruising is aanhankelijk en vindt het heerlijk om bij mensen te zijn. Hij is echter geen ras dat het goed doet als hij voor langere tijd alleen wordt gelaten. De Yorkipoo hunkert naar aandacht van hun menselijke metgezellen en wanneer ze alleen gelaten of verveeld zijn, kunnen ze onophoudelijk blaffen of in de kussens op de bank gaan graven. Omdat hij gevoelig is voor verlatingsangst, doet hij het het beste in een gezin dat het grootste deel van de tijd bij hem kan zijn. 

Het is belangrijk om te weten dat, omdat deze kruising relatief nieuw is, de temperamenten kunnen variëren. Over het algemeen zijn deze honden onvoorspelbaar omdat het mixen van de eerste generatie zijn. Dit betekent dat er geen vaste standaard is voor het ras en dat veel zal afhangen van de unieke afstamming van de puppy. 

Gezondheid

De Yorkipoo loopt risico op gezondheidsproblemen die zowel Yorkshire Terriërs als Poedels treffen. Deze kunnen cataracten, loslaten van het netvlies, droge ogen, hoornvliesdystrofie, keratitis, hypoglykemie, progressieve retinale atrofie en endocardiose omvatten. 

Verzorging

Omdat de Yorkipoo een vrij nieuwe kruising is, kan de vacht van deze pups enorm variëren. Het zal in ieder geval altijd zijdezacht zijn, maar het kan ook gekruld, golvend of recht zijn. De vacht kan vele kleuren hebben, waaronder abrikoos, rood en wit, zwart, zwart en wit, zwart en bruin en driekleurig. Verder is de Yorkipoo is een hypoallergene hond. ze passen dus goed bij eigenaren met milde allergieën.

De vacht van de Yorkipoo is vrij lang en moet wekelijks meerdere keren worden geborsteld. Dit voorkomt klitten en en een doffe vacht. Een maandelijks bad compleet met conditioner is nodig om een mooie vacht en een gezonde huid te behouden. Zorg dus voor de vacht van de Yorkipoo om ervoor te zorgen dat hij er altijd op zijn best uitziet en zich goed voelt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen