Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Yorkipoo

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 2 - 5 kg

Schofthoogte: 17 - 25 cm

Yorkipoo

De Yorkipoo is een kruising tussen de Yorkshire Terriër en de Poedel.

Geschiedenis

Als het gaat om kruisingen is ervaak veel dat we niet weten over hun geschiedenis en ontwikkeling. De populariteit van de Yorkipoo groeit uit tot een veelgevraagde designerhond, maar hij behoort niet tot degenen met een goed gedocumenteerde oorsprong. Het is zeer waarschijnlijk dat ze hun geschiedenis delen met de meeste andere kruisingen, dit betekent dat ze ergens in de afgelopen 20 tot 30 jaar zijn ontstaan ​​en dat ze een product waren van opzettelijke kruisingsprogramma's van twee verschillende raszuivere honden.

De Yorkipoo is een mix van een raszuivere Yorkshire Terriër en een raszuivere Poedel. Je zult merken dat deze hond een warme metgezel en een trainbaar schoothondje is. Deze honden nemen de kenmerken aan van zowel de Yorkshire Terriër als de Poedel. Echter; er moet nog een consistent genoeg uiterlijk en temperament zijn om een ​​echte rasstandaard te ontwikkelen. Op dit moment zijn deze kruisingen een beetje onvoorspelbaar, het duurt een paar generaties voordat er iets kan worden vastgesteld dat op een rasstandaard lijkt.

Karakter van de Yorkipoo

De Yorkipoo is een gemakkelijk te trainen hond en wil zijn baasjes graag plezieren. Dit proces zou dus in ieder geval eenvoudig moeten zijn. Zoals altijd moet je je tijdens het werken met deze kruising uitsluitend concentreren op positieve trainingsmethoden. Positieve bekrachtiging zal betere resultaten opleveren dan harde woorden of agressieve methoden. De Yorkipoo kan snel basisopdrachten leren, maar kan ook typische andere trucs leren, zoals kruipen, dood spelen en dansen. Zijn enthousiasme en verlangen om te entertainen zal iedereen vermaken. Deze kruising heeft het potentieel om grote gehoorzaamheidsvooruitzichten te worden, evenals behendigheids- en therapiehonden. Ze zorgen voor persoonlijkheden die goed bij deze functies passen. En als je het type hondenbezitter bent dat graag met zijn pup pronkt in competities, lijdt het geen twijfel dat de Yorkipoo zeer competitief kan zijn in verschillende hondensporten.

De Yorkipoo is over het algemeen levendig en pittig. Hij heeft levensvreugde en hecht zich snel aan zijn familie. Je zult snel merken dat je onafscheidelijk bent van deze lieve hond. Deze kruising is aanhankelijk en vindt het heerlijk om bij mensen te zijn. Hij is echter geen ras dat het goed doet als hij voor langere tijd alleen wordt gelaten. De Yorkipoo hunkert naar aandacht van hun menselijke metgezellen en wanneer ze alleen gelaten of verveeld zijn, kunnen ze onophoudelijk blaffen of in de kussens op de bank gaan graven. Omdat hij gevoelig is voor verlatingsangst, doet hij het het beste in een gezin dat het grootste deel van de tijd bij hem kan zijn. Dit is een van de vele redenen waarom de Yorkipoo een uitstekend huisdier is voor senioren.

Hun charme en vriendelijkheid zijn echter niet alleen voorbehouden aan hun familie. Over het algemeen zullen ze andere mensen toestaan ​​om ze te aaien en ze met aandacht te besteden. Deze hond kan echter de grens trekken om hem op te halen. Kinderen proberen vaak honden op te pakken, vooral als ze zo klein zijn. Zorg er dus voor dat tijdens het spelen met kinderen toezicht wordt gehouden om ongelukkige incidenten te voorkomen. Deze hondjes kunnen niet alleen naar het opdringerige kind grommen, maar ze kunnen ook gewond raken als de kinderen er te ruw mee zijn.

Het is belangrijk om te weten dat, omdat deze kruising relatief nieuw is, de temperamenten kunnen variëren. Over het algemeen zijn deze honden onvoorspelbaar omdat het mixen van de eerste generatie zijn. Dit betekent dat er geen vaste standaard is voor het ras en dat veel zal afhangen van de unieke afstamming van de puppy. Een hond wiens ouders voedselagressief of verlegen waren, zou die neigingen heel goed kunnen erven. De ouders ontmoeten zou nuttig zijn wanneer je overweegt een Yorkipoo voor het gezin te kopen. Je kunt zien hoe ze zich gedragen en of de fokker goed voor ze zorgt.

Gezondheid

De Yorkipoo loopt risico op gezondheidsproblemen die zowel Yorkshire Terriërs als Poedels treffen. Deze kunnen cataracten, loslaten van het netvlies, droge ogen, hoornvliesdystrofie, keratitis, hypoglykemie, progressieve retinale atrofie en endocardiose omvatten. Veel hangt echter af van de fokkerij van de puppy. Om er zeker van te zijn dat je geen zieke puppy krijgt, koop je een Yorkipoo nooit bij een broodfokker. Alleen gerenommeerde fokkers werken aan het creëren van de gezondste nesten die minder gezondheidsproblemen zouden vertonen dan hun ouders. Dus wees voorzichtig daar, want het is zo moeilijk om een gezinshond te zien lijden en vrij duur om op te starten.

Verzorging

Omdat de Yorkipoo een vrij nieuwe kruising is, kan de vacht van deze pups enorm variëren. Het zal in ieder geval altijd zijdezacht zijn, maar het kan ook gekruld, golvend of recht zijn. De vacht kan vele kleuren hebben, waaronder abrikoos, rood en wit, zwart, zwart en wit, zwart en bruin en driekleurig. Verder is de Yorkipoo is een hypoallergene hond. ze passen dus goed bij eigenaren met milde allergieën.

De vacht van de Yorkipoo is vrij lang en moet wekelijks meerdere keren worden geborsteld. Dit voorkomt klitten en en een doffe vacht. Een maandelijks bad compleet met conditioner is nodig om een mooie vacht en een gezonde huid te behouden. Zorg dus voor de vacht van de Yorkipoo om ervoor te zorgen dat hij er altijd op zijn best uitziet en zich goed voelt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.