Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

whippet

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 7 - 14 kg

Schofthoogte: 45 - 56 cm

Whippet

De Whippet is een hondenras afkomstig uit Noord-Engeland.

Geschiedenis

De Whippet, hoewel minder bekend dan de Greyhound, is een lid van de Windhond familie en heeft een lange en rijke geschiedenis die dateert uit de 17e eeuw. One Whippet verschijnt in een eeuwenoud schilderij. Misse was een hond aangeboden aan Louis XV van Frankrijk, hoewel oude Franse archieven deze hondentypes vermelden als de "Levrette" (vertaalt naar vrouwelijke Greyhounds).

Toch betekent deze nauw verwante stamboom dat de genetische afkomst van de Whippet een paar honderd jaar teruggaat in Europa en zelfs enkele connecties met royalty bevat, wat altijd een interessant feit is voor hondenliefhebbers. De Engelse Kennel Club erkende de Whippet officieel in 1890, waardoor het een ras is dat erkenning heeft gekregen voor enkele van de meest populaire en bekende rassen die er vandaag bestaan. Dit rijke verhaal van oorsprong, samen met een erkenning van de American Kennel Club uit 1888, maakt de moderne Whippet precies dat, een moderne interpretatie van een eeuwenoud ras dat zich onderscheidt van zijn bekendere neef, de Greyhound.

Karakter van de Whippet

De Whippet is geen agressieve hond, maar heeft wel de genen van een jachthond. Dit betekent dat hij kleinere dieren kan opzoeken en aanvallen. Hij is over het algemeen vriendelijk voor mensen en andere honden, waardoor deze hond een goede toevoeging is aan elk gezin. Whippets staan ​​bekend als gevoelige honden, wat betekent dat ze niet overmatig getraind hoeven te zijn. Speciale aandacht moet worden besteed om negatieve versterking te voorkomen. In plaats daarvan zal positieve versterking helpen bij het ontwikkelen van een natuurlijk en gezond zelfvertrouwen, omdat Whippets al gauw een bepaalde grens kunnen overgaan en ze vervolgens niet begrijpen waarom je boos of ongeduldig bent. Een goede trainer kan relatief gemakkelijk een Whippet hanteren.

Gezondheid

Whippets kunnen als een relatief gezond ras worden beschouwd, waarbij vaak veel van de huidproblemen van andere rassen en spijsverteringsproblemen worden vermeden. Oogproblemen kunnen zich in zeldzame gevallen ontwikkelen, maar voor het grootste deel kun je de Whippet als een onderhoudsarme hond beschouwen.

Verzorging

De korte vacht van de Whippet heeft een verscheidenheid aan kleuren. Ze vereisen relatief weinig onderhoud op het gebied van verzorging en zullen niet gevoelig zijn voor vacht- of huidproblemen. De Whippet is een gemakkelijke hond om te verzorgen en wordt beschouwd als een gemiddelde shedder. Je zult waarschijnlijk ook merken dat de korte vacht zorgt voor een minimale hondengeur in huis, wat altijd een pluspunt is wanneer je in een krappe woning woont.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen