Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

west highland terrier hond

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 6 - 10 kg

Schofthoogte: 23 - 30 cm

West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër is oorspronkelijk gefokt voor de jacht op de vos en de das, maar ook voor het verdelgen van ongedierte.

Geschiedenis

De West Highland White Terriër komt van oorsprong uit Argyle, Schotland. Door selectie van de witte pups van de Cairn Terriërs is dit ras ontstaan. In het begin werden de dieren genoemd naar de landgoederen waar ze werden gefokt: Roseneath en Poltalloch. De eerste rasvereniging werd in Engeland opgericht. In 1907 werd dit ras in Groot Brittanië erkend en de eerste rasvereniging werd in 1905 opgericht Nu één van de populairste Terriër rassen.

Karakter van de West Highland White Terriër

West Highland White Terriër is een kleine, robuuste, stevige, compacte en sportieve Terriër met een groot zelfvertrouwen en een ondeugende uitstraling. Dit hondenras is aanhankelijk, vrolijk en heeft veel zelfvertrouwen. Houdt er rekening mee dat de West Highland White Terriër een echte hond is met zowel karaktereigenschappen van kleine hondjes als dat van Terriërs. De Westie moet consequent worden opgevoed. De West Highland White Terriër past zich goed aan het gezinsleven aan, mits hij regelmatig wordt uitgelaten. Ook zijn ze gek op spelletjes waarmee hun brein wordt uitgedaagd. 

Gezondheid

De West Highland White Terrier is gevoelig voor verschillende erfelijke ziekten. Een daarvan is Globoid Cell Leukodystrophy (de ziekte van Krabbe), een hersenaandoening waarbij de witte stof in de hersenen wordt afgebroken. Dit is een progressieve ziekte die epileptische aanvallen en uiteindelijk de dood veroorzaakt.

Craniomandibulaire osteopathie (CMO) is een ander gezondheidsprobleem van deze hond, waarbij goedaardige botgroei optreedt op het oppervlak van de kaken (mandibulair). Het kan worden behandeld met antibiotica en je kunt een volledig herstel verwachten. Ten slotte is Legg-Perths een onregelmatige pasvorm tussen de bal en de kom van de beengewrichten. Deze pijnlijke aandoening veroorzaakt degeneratie van gewricht en kraakbeen en honden kunnen verlamd raken als de aandoening niet wordt behandeld.

Verzorging

De West Highland White Terriër heeft een witte vacht die regelmatig moet worden geborsteld, ongeveer twee tot drie keer per week. De vacht van de volwassen West Highland White Terriër verhaart weinig en borstelen zal helpen om de dode haren te verwijderen. De buitenvacht van de West Highland White Terriër is hard en kan makkelijk schoongehouden worden met een borstel en door af en toe droogshampoo te gebruiken.

Wanneer de West Highland White Terriër alleen als huisdier dient, is minimaal trimmen voldoende, maar wanneer hij als showhond moet dienen, moet de vacht getrimd, geplukt en gestript worden. De elegante West Highland White Terriër hoeft zeer zelden in bad.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen