Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

welsh-terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 9 - 10 kg

Schofthoogte: 39 - 40 cm

Welsh Terriër

De Welsh Terriër is ontstaan en ontwikkeld in Wales en is het product van kruisingen van de oude Britse Black and Tan Terriër.

Geschiedenis

Afkomstig uit Wales, wordt de Welsh Terriër beschouwd als een van de oudste van de Terriër rassen. Er zijn oude schilderijen gevonden die deze hond weergeven, vandaar het geloof in zijn oudheid. Gefokt om een ​​jacht te zijn, jaagde hij op otters, vossen, dassen en ander ongedierte. Vandaag de dag staat dit hondenras meer bekend als gezelschapshond en geeft hij liefdevol gezelschap aan de familie. De Welsh Terriër is sinds 1886 officieel erkend.

Karakter

Welsh Terriërs zijn geen typische Terriërs qua gedrag. Hoewel het pittige en vurige energieballen zijn, heeft dit ras ook een gevoelige kant. Welshies ontspannen graag met hun gezin en krijgen 's nachts rustige en liefdevolle aandacht. Overdag spelen ze graag met een bal of frisbee en genieten ze van andere spelletjes waardoor ze mentaal worden gestimuleerd. De Welsh Terriër is een hondenras met een hoge energie en verbruikt graag zijn energie door te spelen en rennen.

De Welsh Terriër lijkt met iedereen op te kunnen schieten. Ze spelen graag met andere huisdieren, kinderen en zelfs onbekenden. Dit wel op voorwaarde dat de hond goed gesocialiseerd is. De Welsh Terriër zal zijn familie waarschuwen voor vreemde geluiden of indringers. Helaas kan deze hond zich ook melden wanneer het loos alarm is, wat soms kan zorgen voor overlast in huis of de buren. Omdat de Welsh Terriër gemakkelijk te trainen is, moet hij op jonge leeftijd worden geleerd om commando's aan te leren zodat hij opgroeit tot een goed afgerichte hond.

Welshies zijn klein van gestalte maar hebben veel lichaamsbeweging nodig. Ze hebben krachtige activiteiten nodig om gelukkig en kalm in huis te zijn. Drie of vier stevige wandelingen per dag volstaan over het algemeen. Welsh Terriërs kunnen heel comfortabel in appartementen of flats wonen, mits de eigenaren een paar keer per week wandelen en uitstapjes maken naar een uitlaatgebied. Hun behoefte aan beweging houdt zowel kinderen als de hond bezig en actief. Wanneer ze onvoldoende bewegen kunnen ze ongewenst verdrag vertonen, mentale stimulatie is daarom enorm belangrijk.

Gezondheid

De Welsh Terrier is een relatief gezond ras, er zijn enkele gezondheidsrisico's aan dit ras verbonden. Epilepsie en schildklieraandoeningen zijn gediagnosticeerd in het ras. Oogproblemen zoals lensluxatie en glaucoom zijn ook problematisch voor de honden. Ook kan de Welsh Terrier gevoelig zijn voor huidallergieën.

Verzorging van de Welsh Terriër

Welshies hebben een zachte ondervacht met een harde en draadachtige toplaag. Deze dubbele vacht is waterdicht om hem tegen de elementen te beschermen. Zwart en bruin zijn de enige kleurencombinaties die acceptabel zijn voor het ras. De kop en de poten zijn bruin, terwijl de vacht zwart of grijs kan zijn. Regelmatige verzorging is een noodzaak voor de Welsh Terriër. Hoewel hij minimaal haren werpt, moet hij drie of vier keer per week grondig worden geborsteld. De vacht moet elk seizoen worden verzorgd. Baden is alleen nodig wanneer zijn vacht stinkt of vies is.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen