Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Welsh Springer Spaniël

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 25 kg

Schofthoogte: 43 - 48 cm

Welsh Springer Spaniël

De Welsh Springer Spaniël is een oud ras en heeft zijn oorsprong in Wales, Engeland.

Geschiedenis

De meningen verschillen over vanaf welke periode de Welsh Springer Spaniël als een zuiver ras werd beschouwd. Volgens sommigen hebben voorouders van deze hond al tijdens het Mesolithische tijdperk met de mens gejaagd in Brittaniė, Cornwall, Wales, Ierland en Schotland. Volgens anderen is het ras een mix van Britse Spaniël rassen en werd het aan het eind van de negentiende gestandaardiseerd. De Welsh Springer Spaniël stond eerst bekend als de Land Spaniël en de Red and White Spaniël. Hoewel de Welsh Springer Spaniël in Engeland minder populair is geworden, is deze hond in de streek Neath Valley in Zuid Wales behouden gebleven.

De Welsh Springer Spaniël nam in 1873 aan de eerste tentoonstelling van de Kennel Club deel in dezelfde klasse als de English Springer. Het enige verschil tussen deze twee rassen was de kleur. Later zijn ze als twee aparte rassen erkend. De Welsh Springer Spaniël is aan het eind van de negentiende eeuw populair geworden in de Verenigde Staten. In 1906 is dit ras door de AKC erkend. Men dacht dat het ras aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was uitgestorven, maar het ras is weer opgebloeid in 1949, nadat elf honden geïmporteerd zijn en door de AKC zijn geregistreerd.

Karakter

Oorspronkelijk werd deze hond gebruikt als jachthond, maar tegenwoordig is hij eerder bekend als gezinshuisdier met een goed karakter, aanpassingsvermogen en de bereidheid om bevelen te gehoorzamen. De Welsh Springer Spaniël is een mooie, trouwe en aanhankelijke hond. Deze hond is gereserveerd tegenover vreemden, maar is tegelijkertijd niet angstig, verlegen of onvriendelijk. De Welsh Springer Spaniël is een vrolijke en makkelijke hond. Hij is enigszins onafhankelijk, maar ook gevoelig. De Welsh Springer Spaniël is een goede gezelschap- en gezinshond. Jagen, sporen zoeken, apporteren en waken horen tot de aangeboren talenten van de Welsh Springer Spaniël.

Gezondheid van de Welsh Springer Spaniël

De Welsh Springer Spaniël is een zeer gezond ras. Bij dit ras komen enkele oogproblemen voor en heupdysplasie. Epilepsie en entropie komen bij sommige honden van dit ras voor.

Verzorging

De Welsh Springer Spaniël moet bij voorkeur iedere vier tot acht weken door een professionele trimmer worden verzorgd, om de vacht in de gewenste coupe voor dit ras te houden. Borstel de vacht regelmatig met een stevige bristle brush. Als de hond in de rui is heeft de vacht extra verzorging nodig. Baden en droog shampoo gebruiken wanneer het nodig is. Controleer regelmatig de oren, knip het haar tussen de tenen en knip de nagels.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen