Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Welsh Corgi Pembroke

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 10 - 14 kg

Schofthoogte: 25 - 30 cm

Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke, de kleinste hond uit de groep van hoedende honden, is ontwikkeld in Pembrokeshire, Wales.

Geschiedenis

Het woord "corgi" is Welsh en betekent dwerghond. Succesvol kruisen van de Dwerg Keeshond, het Schipperke en de Swedish Vallhund heeft tot de ontwikkeling van deze hond geleid. De voorouders van de Welsh Corgi Pembroke zijn in 1107 voor Christus door Vlaamse wevers naar Wales gebracht. De Welsh Corgi Pembroke was het favoriete huisdier van koningin Elizabeth II. De Welsh Corgi Pembroke won aan populariteit door de koninklijke voorkeur voor dit ras en door zijn vriendelijke persoonlijkheid. Sinds de elfde eeuw was deze veehoedende werkhond het favoriete huisdier van de Britse monarchie. In 1934 is dit ras door de American Kennel Club erkend.

Karakter van de Welsh Corgi Pembroke

Deze hond is zeer actief, intelligent en gehoorzaam. Hoewel het zeer kleine honden zijn, zijn ze zeer toegewijd als het erom gaat hun huis te verdedigen. Deze hond moet op jonge leeftijd zorgvuldig worden gesocialiseerd en afgericht om zijn overmatig beschermende gedrag uit te bannen. De Welsh Corgi Pembroke is een zeer gevoelige hond, die met zachte hand moet worden afgericht, waarbij heftige fysieke correctie moet worden vermeden.

Deze hond is zeer dapper, gezond en heeft zelfvertrouwen. Al deze eigenschappen dragen ertoe bij dat de Welsh Corgi Pembroke een uitstekende bewakingshond is. Deze honden zijn zeer agressief tegenover honden van dezelfde sekse. Het is een goede waakhond, die bekend staat om zijn geblaf. De Welsh Corgi Pembroke is zeer attent tegenover kinderen en beschikt over het vermogen om de commando's van zijn eigenaar in het veld op te volgen.

Gezondheid

De Welsh Corgi Pembroke is een actieve kleine hond. Net als alle andere hondenrassen heeft de Welsh Corgi Pembroke de juiste verzorging en voeding nodig voor een lang en actief leven. Vergeleken met andere honden is de Welsh Corgi Pembroke geen uitzondering als het gaat om gezondheidsproblemen. Ook bij dit ras komen heupdysplasie en elleboogdysplasie voor. Enkele andere gezondheidsproblemen die voorkomen bij de Welsh Corgi Pembroke zijn PRA, grauwe staar en rugproblemen, epilepsie, erfelijke oogziekten, schildklierproblemen, hartziekten en obesitas.

Verzorging

De Welsh Corgi Pembroke heeft een dikke, dichte en zachte vacht. Deze honden verliezen veel haar, maar de middellange vacht is makkelijk te verzorgen. De waterdichte vacht moet iedere week worden geborsteld. De achterhand en het gebied van de keel onder de kin zijn probleemgebieden waar veel aandacht aan moet worden geschonken. De oren moeten regelmatig worden schoongemaakt en de nagels geknipt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen