Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Welsh Corgi Cardigan

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 11 - 17 kg

Schofthoogte: 25 - 33 cm

Welsh Cardigan Corgi

Het kan goed zijn dat de Welsh Cardigan Corgi een afstammeling is van de Zweedse Valhunds die in de negende eeuw door de Vikingen mee naar Wales zijn gebracht.

Geschiedenis

Velen geloven dat de Welsh Corgi Cardigan is ontstaan in Cardiganshire in 1200 voor Christus. Als dit het geval is, is dit ras een van de oudste bekende rassen. Zoals bij veel honden, heeft de Welsh Corgi Cardigan zijn instinct opgebouwd door landbouwers bij te staan tijdens hun werkzaamheden. In dit geval Britse boeren die een manier nodig hadden om vee te hoeden zonder veel ruimte in te nemen. Hoeden blijft tot op de dag van vandaag een sterk instinct in de Cardigan. De Welsh Corgi Cardigan is geschikt voor het buitenleven, maar ook in staat om kleinere ruimtes te hanteren. Dankzij deze opvoeding heeft de oorsprong van de Welsh Corgi Cardigan ertoe geleid dat het een flexibele buiten- en binnenhond is geworden. Omdat de populariteit van de Welsh Corgi Cardigan bleef groeien werd het ras in 1930 erkend als officieel hondenras.

Karakter van de Welsh Cardigan Corgi

Het is een zeer intelligente hond met een gezond lichaam en de Welsh Cardigan Corgi is een uitstekende gezelschapshond. Deze hond is slim, zeer gehoorzaam en zeer aanhankelijk. Ook is de Welsh Cardigan Corgi zeer beschermend van aard en wantrouwend tegenover vreemden. Deze hond kan binnenshuis zeer actief zijn en kan goed op een appartement leven. De Welsh Cardigan Corgi is een gelijkmatig, getrouw en toegewijd dier. Deze hond vindt het fijn als zijn baas blij met hem is en zal er alles voor doen om dat te bereiken. Met zijn robuuste lichaam en extreme toewijding, kan deze hond een uitstekende bewaker zijn. Dit ras is meer territoriaal en minder sociaal dan veel van zijn verwanten.

De Welsh Cardigan Corgi kan uitermate actief en toegewijd zijn. Deze slimme kleine hond kan het meestal goed vinden met zorgzame kinderen. Het wordt niet aangeraden deze hond met andere honden te laten omdat de Welsh Cardigan Corgi tegenover ander honden agressie kan vertonen. Deze honden kunnen het wel goed vinden met andersoortige dieren en honden van hetzelfde ras. Deze hond kan dan wel geen partij zijn voor een sterke tegenstander, of te klein voor de situatie, maar hij zal zich niet zonder te vechten laten overwinnen. De Welsh Cardigan Corgi is zeer geschikt om alarm te slaan en heeft de neiging veel te blaffen.

Gezondheid

Over het algemeen is dit een gezonde hond, en de Welsh Cardigan Corgi kent dan ook weinig gezondheidsproblemen. Toch hebben sommige van deze honden een aanleg voor PRA en grauwe staar. Dit ras heeft de neiging om snel aan te komen en mag niet overvoerd worden.

Verzorging

De Welsh Cardigan Corgi heeft een forse waterdichte vacht en is makkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een stevige borstel zal voldoende zijn om de vacht netjes en schoon houden. De Welsh Cardigan Corgi komt twee keer per jaar in de rui.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen