Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

weimaraner hond

Levensverwachting: 11 - 14 jaar

Gewicht: 25 - 40 kg

Schofthoogte: 59 - 67 cm

Weimaraner

De Weimarse staande hond of Weimaraner is een Duits hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het opsporen van groot wild, zoals beren.

Geschiedenis

De Weimaraner is aan het begin van de negentiende eeuw in Duitsland ontstaan. Dit ras stamt af van de oude rode Schweisshunde die gekruist zijn met de German Shorthaired Pointer en verschillende andere Duitse jachthonden. Deze hond is door de adel van het Hof van Weimar ontwikkelt om het spoor van herten te zoeken en om op beren en wilde zwijnen te jagen.

De Weimaraner is veranderd in een jager op vogels toen zwijnen, elanden en herten in Duitsland zeldzaam werden. De Weimaraner ook bekend als Zilver Ghost. Het ras is door Howard Knight in 1929 naar de Verenigde Staten gebracht en is in 1943 door de AKC geaccepteerd. De Weimaraner heeft een paar jaar later een grote populariteit gekregen, toen president Dwight D. Eisenhower zijn Weimaraner Heidi als huisdier mee naar het Witte Huis nam.

Karakter van de Weimaraner

Volgens de rasstandaard is het temperament van deze hond vriendelijk, onbevreesd, alert en gehoorzaam; maar de Weimaraner is ook assertief, trouw en koppig. Deze honden zijn wantrouwig tegenover onbekenden en hebben soms de neiging om met andere honden te vechten. De Weimaraner heeft een sterke prooidrift en houdt er erg van om binnenshuis te leven als een lid van het gezin. Deze hond vraagt veel aandacht en gezelschap. Een Weimaraner die alleen wordt gelaten of in een kennel kan zeer destructief en rusteloos worden.

Deze honden zijn aardig tegen kinderen, maar worden niet voor heel jonge kinderen aanbevolen omdat ze zoveel energie hebben en sterk genoeg zijn om ouderen of kleine kinderen per ongeluk omver te lopen. Een Weimaraner wordt makkelijk angstig en moet daarom hij niet geslagen worden om hem te straffen. Deze hond wordt vaak ten onrechte als een sul beschouwd; deze honden doen niets als het niet hun aandacht heeft op het moment dat het van ze gevraagd wordt. De Weimaraner heeft een goede reuk en kan voor alle soorten jacht gebruikt worden.

Gezondheid

De meeste grote honden hebben last van heupdysplasie en de Weimaraner is daarop geen uitzondering. En net als alle honden met een diepe borst kunnen ze ook een maagtorsie krijgen, een aandoening waarbij de maag draait met als gevolg de afsluiting van de esophagus aan de ene kant en de darm aan de andere kant van de maag. Dit kan zeer snel optreden en kan dodelijk zijn wanneer niet meteen door de dierenarts wordt ingegrepen. De symptomen zijn kokhalzen, extreme speekselproductie, ongemak en opzetten van de buik. Het snel opschrokken van voedsel leidt vaak tot een maagtorsie en daarom kan de Weimaraner beter twee keer per dag gevoed worden.

Verzorging

De korte en gladharige vacht hoeft maar een of twee keer per week kort geborsteld te worden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen