Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

volpino italiano

Levensverwachting: 14 - 16 jaar

Gewicht: 4,1 - 5,4 kg

Schofthoogte: 25 - 30 cm

Volpino Italiano

De Volpino Italiano is een oude Italiaanse hondenras, die waarschijnlijk al meer dan 2000 jaar bestaat.

Geschiedenis

Het ras werd in de oudheid gebruikt als waakhond en jachthond, en was zeer populair bij adellijke families en de Italianen die hen bezaten. Het ras verdween echter bijna uit in de 20e eeuw door kruisingen met andere hondenrassen en het gebrek aan interesse in het behoud van het ras. In de jaren '80 werd er een poging gedaan om de Volpino Italiano te herstellen en te fokken om het ras te behouden, en sindsdien is het aantal honden sterk toegenomen.

Karakter van de Volpino Italiano

De Volpino Italiano is een liefdevolle en speelse hond die bekend staat om zijn intelligentie en opgewekte persoonlijkheid. Dit ras is uiterst trouw aan zijn baasjes en heeft een sterk beschermend instinct. Het is een uitstekende waakhond die zijn territorium zal verdedigen tegen indringers, maar tegelijkertijd zal het zich vriendelijk opstellen tegenover vreemden die door zijn baasjes zijn geaccepteerd.

De Volpino Italiano is ook een sociale hond en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn baasjes en andere huisdieren. Het is een actieve hond die veel beweging nodig heeft, en het is daarom belangrijk om hen regelmatig uit te laten voor wandelingen en andere fysieke activiteiten. Dit ras is ook zeer slim en leergierig, dus het is belangrijk om hen mentaal uit te dagen met opdrachten en trainingen. Het is belangrijk om de Volpino Italiano te socialiseren wanneer ze jong zijn, zodat ze zich op hun gemak voelen bij mensen en andere honden. Dit ras is echter niet geschikt voor iedereen, omdat ze veel tijd en aandacht nodig hebben en soms dominant kunnen zijn.

Gezondheid

De Volpino Italiano is over het algemeen een gezond hondenras. Zoals bij elk ras zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarmee rekening gehouden moet worden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de Volpino Italiano:

  • Patella luxatie: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf niet op de juiste plaats blijft zitten. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de achterpoten en vereist soms chirurgie.
  • Intervertebrale discusdegeneratie: Dit is een aandoening waarbij de schijven tussen de wervels in de wervelkolom afbreken. Dit kan leiden tot pijn en beperkte beweeglijkheid.
  • Oogproblemen: De Volpino Italiano is gevoelig voor oogproblemen, waaronder staar en cataracten.
  • Dental issues: Dit ras is ook gevoelig voor tand- en kaakproblemen, zoals tandbederf en periodontitis, en daarom is het belangrijk om hen regelmatig te controleren op mondgezondheid.

Verzorging

Als afstammeling van Spitz-achtige rassen heeft de Volpino Italiano een dikke dubbele vacht. De ondervacht is kort en dicht, terwijl de bovenvacht lang, dicht en recht is. Wit is de primaire kleur voor dit ras, hoewel sommige honden effen rood of champagne van kleur zijn. De vacht vormt een dikke mof rond de nek met langer haar op de staart, die een soort pony vormt.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen