Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Västgötaspets

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 9 - 14 kg

Schofthoogte: 30 - 34 cm

Västgötaspets

De Västgötaspets is een kortbenige Zweedse Herdershond.

Geschiedenis

De oorsprong van de Västgötaspets kan nagespoord worden tot duizend jaar geleden. Deze hoedende hond lijkt sterk op de Welsh Corgi. Dit heeft geleid tot de speculatie dat de Västgötaspets de voorloper van de Corgi zou zijn, of omgekeerd. In Zweden stond deze hond bekend als de "Vikingarnas Hund". De Västgötaspets werd in 1942 met uitsterven bedreigt. Het ras is hiervoor behoed door de inspanningen van Graaf Bjørn von Rosen van Zweden.

De Swedish Kennel Club heeft dit ras in 1948 erkend en daarna is dit ras bekend geworden als de Västgötaspets. In 1964 is de Zweedse standaard herzien en daarna werd dit ras bekend als de "Vastgotaspets", genoemd naar de Zweedse provincie Vastergotland, waar dit ras is ontstaan. De Västgötaspets is voor het eerst in 1985 in de Verenigde Staten geïmporteerd en deze honden zijn in 1978 naar Engeland gebracht.

Karakter

De Västgötaspets is een goede gezinshond. Deze veelzijdige hond neemt deel aan wedstrijden in gehoorzaamheid, behendigheid en andere bezigheden voor honden. Deze honden zijn extreem actief en toegewijd en doen het meestal goed met voorzichtige kinderen. Deze hond heeft een sterk beschermend instinct en probeert ook mensen te hoeden door hen in hun hielen te bijten. Om de over beschermende aard van de Västgötaspets te verminderen moet hij op zeer jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Deze gezonde en geharde kameraad blaft zeer veel en is een goede waakhond. Ondanks zijn grootte, is de Västgötaspets in staat om huis en haard te bewaken. Deze beweeglijke en snelle hond staat erom bekend dat hij mensen een snelle duw of hap in de achterkant van het been geeft. Deze honden zijn alert en houden zich afzijdig van vreemden. Mannelijke Västgötaspets kunnen agressief zijn tegenover andere mannelijke honden.

Gezondheid van de Västgötaspets

Ook de Västgötaspets heeft, net als alle hondenrassen de juiste verzorging en voeding nodig om lang en actief te kunnen leven. De levensverwachting voor een deze bijzondere hond is gemiddeld tussen de 12 - 15 jaar. 

Verzorging

De harde, strakke, middellange vacht van de Västgötaspets is makkelijk te verzorgen. Deze hond verhaart gemiddeld. Wekelijks de vacht grondig borstelen is nodig om deze in goede conditie te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen