Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tsjechoslowaakse Wolfhond

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 20 - 26 kg

Schofthoogte: 60 - 65 cm

Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is redelijk groot en stevig gebouwd. Qua uiterlijk lijkt hij veel op een wolf.

Geschiedenis

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is ontstaan uit een experiment, in 1955, in het voormalige Sovjetunie. Er werd een Duitse Herder gekruist met een Karpatenwolf, met als doel om de werkeigenschappen van de Duitse Herder te verbeteren. In 1965 besloot men van de kruisingen een nieuw ras te maken. In 1982 werd de Tsjechoslowaakse Wolfhond als zelfstandig ras erkent.

Karakter

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is levendig, zeer actief, in staat tot uithoudingsvermogen, volgzaam met snelle reacties. Hij is onbevreesd, moedig, achterdochtig, maar valt niet zonder reden aan. Deze hond toont een enorme loyaliteit jegens zijn meester. Bestand tegen weersomstandigheden. Veelzijdig in zijn gebruik. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is erg speels. Zonder goed leiderschap kan het temperamentvol zijn. We kunnen de allround kwaliteiten bewonderen in plaats van zijn specialisatie. Het gedrag van deze hond is strikt doelgericht, het is noodzakelijk om motivatie voor training te vinden.

De meest voorkomende oorzaak van falen is meestal het feit dat de mens niet zo sterk is als de hond, geen leiderschap heeft en / of de hond moe is met lange, nutteloze herhalingen van dezelfde oefening, wat resulteert in het verlies van motivatie . Deze honden hebben bewonderenswaardige zintuigen en zijn erg goed in het volgen van paden. Ze zijn echt onafhankelijk en kunnen met een speciale doelgerichtheid samenwerken in de roedel. Indien nodig kunnen ze hun activiteit gemakkelijk verplaatsen naar de nachtelijke uren. Het onafhankelijke werk van het peloton zonder de noodzakelijke controle van een man was de reden voor hun gebruik in het leger. Soms kunnen er problemen optreden tijdens hun training wanneer blaffen vereist is.

Tsjechoslowaakse Wolfhonden hebben een veel breder scala aan middelen om zich uit te drukken en in sommige situaties is blaffen onnatuurlijk voor hen; ze proberen op andere manieren met hun meesters te communiceren. Over het algemeen kost het africhten iets meer tijd dan bij andere traditionele rassen. De Tsjechoslowaakse Wolfhond kan een wat dominant zijn als de mens niet de juiste autoriteit vertoont. Zonder training is het niet verstandig om deze hond alleen te laten met andere dieren in huis. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is meestal goed met kinderen, maar kan achterdochtig en waakzaam tegenover vreemden zijn.

Gezondheid van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is over het algemeen een gezond en winterhard ras en heeft geen ernstige erfelijke gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter af en toe last hebben van heupdysplasie, maar dit is gebruikelijk bij honden van deze grootte.

Verzorging

Dit ras werpt twee keer per jaar zwaar af. Baden is het meest overbodig, omdat de vacht gemakkelijk vuil afvoert. De hond mag met speciale droogshampoo worden gewassen. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is over het algemeen een heel schoon hondenras dat geen vreemde geuren afstoot.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.