Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tsjechoslowaakse Wolfhond

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 20 - 26 kg

Schofthoogte: 60 - 65 cm

Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een hondenras dat is ontstaan in Tsjechoslowakije in de jaren 1950.

Geschiedenis

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is ontstaan door het kruisen van verschillende rassen zoals de Duitse Herdershond, de Carpathische wolf en de Kaukasische herdershond. De Tsjechoslowaakse Wolfhond was oorspronkelijk bedoeld als gevechtshond voor de Tsjechoslowaakse leger, maar het ras werd later ook gebruikt als reddingshond en als hulphond voor mensen met een beperking. Tegenwoordig wordt het ras nog steeds gebruikt als reddingshond en als hulphond, en het staat bekend om zijn kracht, intelligentie en zijn loyale karakter.

Karakter

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een intelligente en krachtige hond die bekendstaat om zijn loyale en toegewijde karakter. Ze zijn zeer gehoorzaam en gemakkelijk te trainen, en ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en gezin. Ze zijn ook waakzaam en alert, en ze maken geweldige waakhonden. In het algemeen is de Tsjechoslowaakse Wolfhond een geweldige metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente en krachtige hond die trouw is en gemakkelijk te trainen is. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de Tsjechoslowaakse Wolfhond een grote en krachtige hond is, en dat hij voldoende oefening en beweging nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

Gezondheid van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is over het algemeen een gezond en winterhard ras en heeft geen ernstige erfelijke gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter af en toe last hebben van heupdysplasie, maar dit is gebruikelijk bij honden van deze grootte.

Verzorging

Dit ras werpt twee keer per jaar zwaar af. Baden is het meest overbodig, omdat de vacht gemakkelijk vuil afvoert. De hond mag met speciale droogshampoo worden gewassen. De Tsjechoslowaakse Wolfhond is over het algemeen een heel schoon hondenras dat geen vreemde geuren afstoot.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen