Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tibetaanse Spaniel

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 4 - 7 kg

Schofthoogte: 25 cm

Tibetaanse Spaniël

De Tibetaanse Spaniël is een hondenras dat afkomstig is uit Tibet.

Geschiedenis

De Tibetaanse Spaniël is ontwikkeld door het succesvol kruisen van de Pekingees, de Mopshond en de Japanese Spaniël. Deze honden werden oorspronkelijk ontwikkeld in de Tibetaanse kloosters en werden beschouwd als kleine Leeuwtjes. Men geloofde dat deze honden geluk zouden brengen en ze werden vaak geschonken aan koningshuizen. Hierdoor nam de populatie van de Tibetaanse Spaniël in Azië toe.

In de vijftiende eeuw was dit ras zeer bekend in Tibet en China en de Tibetaanse monniken geloofden dat er geen spiritueel verschil bestond tussen mensen en Tibetaanse Spaniëls en ze behandelden deze honden daarom met grote zorg. De huidige Tibetaanse Spaniëls verschillen niet veel van hun voorgangers en houden ervan om op hoge plaatsen te zitten om over hun omgeving uit te kijken. Deze hond was tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog populair in Engeland en is in de jaren zestig van de twintigste eeuw naar de Verenigde Staten gekomen. In 1984 heeft de American Kennel Club dit ras erkend.

Karakter van de Tibetaanse Spaniël

De Tibetaanse Spaniël is een zeer slimme en pittige hond met een uitstekend temperament. Er is een beetje geduld nodig om deze vrolijke en assertieve hond af te richten. De Tibetaanse Spaniël zal niet happen; maar deze honden blaffen tegen binnendringers en als er vreemde dingen gebeuren. Deze gezinshond is zeer onafhankelijk en beweegt snel op zijn kleine, leuke pootjes om zijn familie tegen alle gevaar te beschermen. Deze hond staat bekend om zijn intelligentie en zijn aanhankelijke aard en ondergaat gestoei en geknoei van kinderen stoïcijns. De Tibetaanse Spaniël houdt van het gezelschap van andere honden. Deze slimme en betrouwbare metgezel is zeer toegewijd aan zijn familie en houdt zich afzijdig van vreemden.

Gezondheid

Ook de Tibetaanse Spaniël heeft de juiste verzorging en voeding nodig voor een lang en actief leven. In tegenstelling tot andere rassen kent de Tibetaanse Spaniël geen grote gezondheidsproblemen. Niettemin kan het korte gezicht ademhalingsproblemen veroorzaken.

Verzorging

De Tibetaanse Spaniël heeft een zijdeachtige en zachte dubbele vacht van matige lengte, die regelmatig moet worden geborsteld. Deze hond verhaart gemiddeld en een keer per jaar verliest hij zijn vacht met plukken haar tegelijk. Regelmatig borstelen houdt de vacht schoon en vrij van vervilten. De oren van de Tibetaanse Spaniël moeten regelmatig worden schoongemaakt en de nagels moeten worden geknipt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen