Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tibetaanse Mastiff

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 34  - 73 kg

Schofthoogte: 61 - 76 cm

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is afkomstig uit Tibet.

Geschiedenis

De Tibetaanse Mastiff werd voor het grootste deel van de wereld verborgen gehouden, omdat westerlingen Tibet niet mochten bezoeken. De eerste Engelse opname van het ras dateert uit 1828, toen koning George IV een Tibetaanse Mastiff schonk aan de London Zoo. De verschijning van het ras in Noord-Amerika was te danken aan de Dalai Lama, die eind jaren vijftig een paar aan President Eisenhower schonk.

Helaas stierf de Tibetaanse Mastiff bijna uit toen de communistische Chinezen de controle over Tibet claimden. Gedurende deze tijd werd bevolen honden dood te slaan door hun eigenaren, anders zouden hun eigenaren doodgeslagen worden wegens ongehoorzaamheid. Als gevolg hiervan gingen bijna alle inheemse Tibetaanse rassen verloren. Gelukkig hebben enkelen het overleefd en in het geheim gefokt. Vandaag de dag werken liefhebbers van dit hondenras over de hele wereld aan het versterken van de populatie.

Karakter van de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff staat bekend als onafhankelijk en kan een uitdaging zijn om te trainen, dus het kan soms nodig zijn om een professionele hondentrainer in te schakelen. Vaak zal het zal veel tijd, consistentie en geduld kosten om leiderschap te vestigen, maar het zal het uiteindelijk allemaal waard zijn. Start vroeg om de resultaten te zien en train met een stevige hand. Gebruik geen harde trainingstechnieken, aangezien een Tibetaanse Mastiff autoriteit vaak niet zal respecteren.

De Tibetaanse Mastiff is een alerte en beschermende waakhond, zonder hierbij extreem agressief te zijn. Je zult merken dat deze hond vreemden in huis in de gaten houdt, zelfs als ze geen bedreiging vormen. Voor zijn familie zal het moeilijk zijn om een meer toegewijde en liefdevolle hond te vinden. Verder is het een onafhankelijke hond dat houdt van zijn eigen ruimte.

Gezondheid

De Tibetaanse Mastiff heeft een lange levensduur en kent weinig gezondheidsproblemen. Soms komen onder andere heupdysplasie, huidproblemen, hypertrofische neuropathie en schildklieraandoeningen voor bij dit hondenras.

Verzorging

De Tibetaanse Mastiff heeft veel vacht, dankzij zijn dikke dubbele vacht die bestaat uit een zachte en wollige ondervacht en een lange, grove bovenvacht. Zijn vacht is altijd recht en hij pronkt met dikke manen bij de nek en schouder. Wat betreft vachtkleuren vind je ze in zwart, bruin, goud of blauw. Ze kunnen geelbruine aftekeningen hebben boven de ogen, aan de zijkant van de snuit, op de keel of voor- en achterpoten, terwijl andere witte aftekeningen op de borst en voeten hebben. Verwacht vanwege al die dikke vacht is het nodig om de Tibetaanse Mastiff twee tot drie keer per week te borstelen om los en dood haar te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen