Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tervuerense Herdershond

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 20 - 30 kg

Schofthoogte: 56 - 66 cm

Tervuerense Herder

De Tervuerense Herder behoort tot de groep van de Belgische Herder.

Geschiedenis

De Tervuerense Herder is vernoemd naar de Belgische plaats Tervuren en is een van de vier variëteiten van Belgische Herders. De andere drie zijn de Groenedaeler, de Laekense Herder en de Mechelaar. Deze hond is in tegenstelling tot wat men vaak denkt wel als een apart ras opgenomen door de AKC. De British Kennel Club beschouwt deze vier achter als één ras. Over het algemeen worden de Belgische Herders geregistreerd naar type en kleur van hun vacht en niet naar hun afkomst. Brouwer M. Corbeel zou de Tervuerense Herder hebben ontwikkeld.

Karakter

De Tervuerense Herder is een moedige en gracieuze hond met een grote inschikkelijkheid en kracht. Het is van nature een waakzame en serieuze hond en dit ras heeft beschermende en territorium instincten. De Tervuerense Herder is een uitstekende bewakingshond en een talentvol politiehond. De Tervuerense Herder heeft de neiging om angst of gevoeligheid te vertonen. Deze hond heeft een uitgebreide socialisatie op jonge leeftijd nodig en een passende gehoorzaamheidstraining. Een strenge, doch vriendelijke training door een ervaren leraar kan van deze hond een sociaal dier maken. De Tervuerense Herder is gewoonlijk zeer inschikkelijk bij een verstandige wijze van af richten.

Deze hond is een uitstekende werkhond. Zeer bekend om zijn werkvaardigheden, is dit een taaie hond met een grote verdraagzaamheid en gehoorzaamheid. Omdat deze hond een talentvolle politiehond is, wordt dit ras voor dit doel in vele landen ingezet. De Tervuerense Herder is een hond met veel energie en grote activiteit. Deze hond heeft dan ook dagelijks inspannende beweging nodig om zijn lichaam en geest gezond te houden. Oorspronkelijk werd deze hond voor het hoeden van vee gefokt, maar nu heeft de Tervuerense Herder een andere reputatie. Deze hond kan een uitstekende gezinshond zijn. Met de leden van de familie zal deze hond nauwe betrekkingen aangaan, en hij is dan ook zeer trouw en waakzaam.

De Tervuerense Herder is een beminnelijke metgezel voor zijn baas, over het algemeen zal deze hond sterke één op één relaties aangaan. Als de Tervuerense Herder goed is gesocialiseerd, zal hij goed met kinderen omgaan. Dit ras is zeer aanhankelijk naar en beschermend over kinderen. Deze hond kan naar andere dieren vijandigheid vertonen. Een goede introductie bij andere dieren en socialisatie op jonge leeftijd kunnen van deze hond een sociaal dier maken.

Gezondheid van de Tervuerense Herder

De Tervuerense Herder is een sterk en gezond ras met weinig gezondheidsproblemen. Desalniettemin komen epilepsie, huid-allergieën en enkele oogproblemen bij dit ras voor. Heup- en elleboogdysplasie komen sporadisch voor.

Verzorging

De zware bovenvacht van de Tervuerense Herder heeft regelmatig kammen en borstelen nodig. De tenen en de buitenkant van de oren vragen om speciale verzorging. Ieder halfjaar komt dit ras in de rui en verder zal hij continu licht verharen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen