Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Taiwan Dog

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 12 - 18 kg

Schofthoogte: 43 - 52 cm

Taiwan Dog

De Taiwan Dog is inheems in Taiwan, waar hij bestaat als een wild- en gedomesticeerd hondenras.

Geschiedenis

Over de afkomst van de Taiwan Dog is heel weinig bekend, hoewel het een zeer oud ras is. Deze honden bestaan vermoedelijk al duizenden jaren in Taiwan, mogelijk afstammeling van oude Zuidoost-Aziatische jachthonden. Hoewel het moeilijk te zeggen is, geloven onderzoekers dat de eerste honden zo'n 10.000 tot 20.000 jaar geleden in Taiwan zijn aangekomen en het is van die vroege Dingo-achtige honden die de Taiwan Dog in duizenden jaren heeft ontwikkeld.

Karakter van de Taiwan Dog

De Taiwan Dog is aanpasbaar aan bijna elk gezinsleven, maar hij heeft bepaalde kenmerken die het moeilijk kunnen maken. Ten eerste kunnen deze honden zeer beschermend en territoriaal zijn, daarom worden ze vaak gebruikt als waakhonden. Ze kunnen ook zeer loyaal zijn naar hun eigenaars en zullen altijd op hun hoede zijn voor vreemden. Deze honden hebben de neiging om nauw samen te werken met een lid van het gezin, hoewel ze kunnen worden gesocialiseerd om met kinderen om te gaan. Wat andere dieren betreft, is de Taiwan Dog vrij agressief tegen andere honden en hebben ze een zeer hoge prooidrift.

De Taiwan Dog is een zeer energiek en natuurlijk atletisch ras, dus ze hebben veel behoefte aan beweging. Deze honden vereisen minstens een uur van krachtige oefening per dag. Wanneer de deze hond niet genoeg beweging krijgt, is hij zeer gevoelig voor hyperactiviteit, overmatig blaffen en destructief gedrag.

Gezondheid

Als een semi-wild ras is de Taiwan Dog gezonder dan veel andere hondenrassen, hoewel er geen diepgaande onderzoeken lijken te zijn uitgevoerd naar de gezondheid van het ras. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze het ras kunnen beïnvloeden zijn onder andere skelet- en oogproblemen en schurft.

Verzorging

De Taiwan Dog is een zeer onderhoudsarme hond op het gebied van verzorging, ze hoeven zelden tot nooit professioneel te worden verzorgd en ze hoeven slechts af en toe te worden geborsteld. Deze honden hebben een korte, harde en dicht liggende vacht, de meest voorkomende kleuren zijn zwart, fawn, wit en gestroomd, evenals combinaties van zwart, wit en fawn.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen