Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

staffordshire bull terrier ras

Levensverwachting: 10 - 16 jaar

Gewicht: 11 - 17 kg

Schofthoogte: 33 - 41 cm

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is afkomstig uit Staffordshire, Engeland.

Geschiedenis

Dit ras is in de negentiende eeuw ontwikkeld door Bulldogs met verschillende Terriërs te kruisen. De Staffordshire Bull Terriër is ontwikkeld voor de destijds populaire sport van het beren en stieren bijten. De ouderwetse Bull Terriër was een gevaarlijke, moedige hond en het is aan die erfenis te wijten dat het lang heeft geduurd voordat dit ras geaccepteerd werd. Al in het midden van de zestiende eeuw werden hondengevechten verboden.

Bijna honderd jaar later is het temperament van de Staffordshire Bull Terriër aanzienlijk veranderd, waardoor een fantastische gezelschapshond en een waardevolle showhond kon ontstaan. In de twintigste eeuw is de populariteit van dit ras weer toegenomen, vooral in de Verenigde Staten. De Staffordshire Bull Terriër is in 1935 teruggekomen in de showring.

Karakter

De huidige Staffordshire Bull Terriër heeft zijn karakter van ontembare moed, hoge intelligentie en vasthoudendheid van zijn voorouders geërfd. Zijn aanhankelijkheid aan vrienden en kinderen en zijn rust en betrouwbare stabiliteit, maken de Staffordshire Bull Terriër tot een ideale hond voor alle doelen. De Staffordshire Bull Terriër doet alles wat hij doet met hart en ziel: spel, werk en liefde. Het is een uitermate moedige en gehoorzame hond. Men waardeert deze hond om zijn gevoel van humor. Deze honden zijn erg vriendelijk tegenover mensen en zijn onder de meeste omstandigheden niet bepaald op hun hoede voor vreemden. De behendige, dappere Staffordshire Bull Terriër heeft een sterke wil en houdt van uitdaging en afwisseling.

Gezondheid van de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 16 jaar. Dit ras heeft een aanleg tot het krijgen van grauwe staar, liesbreuk en heupdysplasie.

Verzorging

De gladde, kortharige vacht is makkelijk te verzorgen. Borstel de vacht dagelijks met een stevige borstel en baad of gebruik droogshampoo indien nodig. De vacht gaat mooi glanzen als deze met een doek wordt afgewreven. De nagels hoeven alleen geknipt te worden wanneer je merkt dat de poten harder tegen de vloer beginnen te tikken. Voldoende beweging zorgt ervoor dat de nagels vanzelf slijten, waardoor ze minder vaak geknipt hoeven te worden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen