Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Sloughi

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 18 - 28 kg

Schofthoogte: 61 - 72 cm

Sloughi

De Sloughi is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt.

Geschiedenis

Afkomstig uit Noord-Afrika, werd de Sloughi gefokt door de Berbers in Tunesië, Libië, Algerije en Marokko. Niemand weet echter wanneer het ras exact is ontstaan; er wordt aangenomen dat het al sinds de 13e eeuw bestaat. De Sloughi kreeg de voorkeur vanwege zijn intense verlangen om te jagen en zijn onwrikbare jachtcapaciteiten. Wild zoals wilde zwijnen, gazellen, jakhalzen en vossen zijn niet opgewassen tegen het jachtvermogen van deze hond.

Karakter van de Sloughi

Sloughis zijn intelligente, leergierige honden met een actief en energiek karakter. Ze zijn loyale en aanhankelijke naar hun baasjes en zullen hun gezinsleden trouw beschermen. Ze zijn ook vriendelijk naar vreemden en doen het goed met kinderen en andere huisdieren.

Sloughis hebben veel beweging en uitdaging nodig om tevreden te zijn en zijn geschikt voor mensen met een actief levensstijl. Ze zijn gemakkelijk op te leiden en doen het goed in gehoorzaamheid en agility wedstrijden. Een van de beste eigenschappen van de Sloughi is dat het rustige honden zijn. Het zijn op geen enkele manier, vorm of vorm blaffers. Ze zullen hun eigenaren echter waarschuwen voor de aanwezigheid van een vreemde; het zijn geen aanmatigende blaffers. Dit maakt dit ras de perfecte metgezel voor actieve gezinnen.

Gezondheid

Een uitzonderlijk gezond hondenras, de Sloughi draagt ​​niet de bagage met gezondheidsproblemen die veel grote honden treft. Zeer weinig genetische problemen worden geassocieerd met dit ras. Het ras kan vatbaar zijn voor PRA of Progressive Retinal Atrophy. PRA kan blindheid veroorzaken, dus duidelijke ouders zijn belangrijk voor het fokken van gezonde puppy's. Hypothyreoïdie en hartgeruis van alle kwaliteiten zijn in het ras gevonden. Ernstige reacties op vaccins, medicijnen en anesthesie komen vrij vaak voor in de Sloughi. Gelukkig zijn het over het algemeen gezonde honden, dus weinig mensen ervaren deze problemen.

Verzorging

De vacht van Sloughi moet glad en redelijk fijn zijn. Hij heeft nergens op zijn lichaam of poten bevedering of gebieden met lang haar. Deze hond heeft een verscheidenheid aan acceptabele vachtkleuren die kunnen variëren van crème tot diep fawn; het is bekend dat er donkerder gekleurde en zwarte voorkomen. Verzorging is vrij minimaal. Frequent baden is niet nodig omdat de consistentie van de vacht vuil en roet afstoot. 

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen