Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

sint bernard hondenras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 64 - 120 kg

Schofthoogte: 75 - 90 cm

Sint Bernard

De Sint Bernard is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in de westelijke Alpen, in de regio Zwitserland en Italië.

Geschiedenis

De Sint Bernard is vernoemd naar de Sint-Bernardpas, een bergpas in de Alpen die bekend staat om zijn barre, besneeuwde omstandigheden. het ras is oorspronkelijk ontwikkeld als werkhond en ze werden gebruikt door monniken in het Grote St. Bernard Hospice om reizigers te helpen redden die waren gestrand in de besneeuwde bergpas. Het ras staat bekend om zijn vermogen om verloren of gewonde reizigers te lokaliseren en te redden, en ze hebben door de eeuwen heen vele levens gered.

De Sint Bernard is een groot hondenras, met een sterke, gespierde bouw en een dikke, pluizige vacht. Ze staan bekend om hun zachte, vriendelijke karakter en hun vermogen zich aan te passen aan verschillende omgevingen en situaties. De Sint Bernard wordt erkend door de meeste grote kennelclubs over de hele wereld en heeft een toegewijde aanhang onder fokkers en hondenliefhebbers. Het ras is populair als metgezel en showhond, en ze worden ook gebruikt bij zoek- en reddingsacties en andere werkrollen.

Karakter

De Sint Bernard is een hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke, loyale en beschermende karakter. Ze zijn binnenshuis over het algemeen kalm en braaf, maar ze zijn ook energiek en hebben dagelijkse beweging nodig. Sint Bernards zijn intelligente honden en ze zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen met geduld en consistentie. Ze staan ​​ook bekend als zeer loyaal en aanhankelijk met hun baasjes en kunnen doorgaans goed overweg met kinderen en andere huisdieren. 

Het is belangrijk om de Sint Bernard vanaf jonge leeftijd te socialiseren om hen te helpen goed aangepaste en zelfverzekerde honden te worden. Ze moeten worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan mensen, plaatsen en situaties om hen te helpen goede sociale vaardigheden en een goed afgerond temperament te ontwikkelen.

Gezondheid van de Sint Bernard

De Sint Bernard is over het algemeen een gezonde hond. Sommigen hebben een aanleg tot het krijgen van het Syndroom van Wobbler en enkele erfelijke hart - en huidproblemen. Vanwege hun enorme formaat, hebben ze een aanleg voor heupdysplasie. Ook entropie, een ooglidprobleem, komt bij de Sint Bernard voor. Deze honden worden snel te zwaar en kunnen in dat geval de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen krijgen.

Verzorging

De Sint Bernard heeft een dikke, pluizige vacht die is ontworpen om hem tegen de elementen te beschermen. De vacht is middellang tot lang en kan recht of licht golvend zijn. Het ras is er in verschillende kleuren, waaronder rood, wit, bruin en gestroomd, en ze kunnen een mengsel van deze kleuren in hun vacht hebben. De Sint Bernard heeft een dubbele vacht, met een zachte donzige ondervacht en een grovere bovenvacht. De vacht is ontworpen om de hond warm te houden bij koud weer en hem te beschermen tegen de elementen.

De vacht van de deze hond moet regelmatig worden verzorgd om hem schoon en gezond te houden. Ze verharen het hele jaar door, dus ze moeten wekelijks worden geborsteld met een gladdere borstel of een hondenhandschoen om losse haren te verwijderen. Ze moeten ook naar behoefte worden gewassen, meestal om de paar maanden, met een milde shampoo om uitdroging van hun huid te voorkomen.

Het is belangrijk om de oren van de Sint Bernard regelmatig te controleren en schoon te maken, omdat ze vanwege hun grote formaat en lange, slappe oren vatbaar zijn voor oorontstekingen. De oren moeten worden gecontroleerd op tekenen van roodheid, zwelling of afscheiding en ze moeten voorzichtig worden schoongemaakt met een door een dierenarts aanbevolen oorreinigingsoplossing.

Zie ook: Hoe heet de hond van Donald Duck?

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen