Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

husky hondenras

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 27 kg

Schofthoogte: 50 - 60 cm

Siberische Husky

De Siberische Husky is een hondenras, dat toebehoort aan de Pool- en Keeshonden. Ze staan bekend als een typische sledehond.

Geschiedenis

De Siberische Husky wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​onder de Chukchi, een stam van Siberische nomaden. De geschiedenis van het ras is relatief onbekend, maar DNA-tests bevestigen dat ze tot de oudste hondenrassen behoren. Wat wel bekend is dat de Chukchi de honden als transportmiddel gebruikten en dat ze als gezinshond met de Chukchi omgingen. De Husky sliep vaak met de kinderen wegens de warme vacht

De Siberische Husky werd in 1908 in Alaska voor het eerst gesignaleerd en werd gebruikt als sledehond. Ze werden gebruikt in de All-Alaska Sweepstakes, een hondenrace van 408 mijl, en zijn nog steeds een actieve concurrent in de Sweepstakes. Uit gegevens bleek dat de laatste Siberische Husky in 1930 uit Siberië werd geëxporteerd toen de grenzen werden gesloten door de Sovjetregering. Het ras bleef bloeien in Noord-Amerika. Hoewel ze enigszins zijn veranderd behouden ze nog steeds veel van de prachtige kwaliteiten van dat hondenras. De Siberian Club of America werd opgericht in 1938 en de Siberian Husky werd erkend door de American Kennel Club in 1930 en de Canadian Kennel Club in 1939.

Karakter van de Siberische Husky

De Siberische Husky werd oorspronkelijk door de Chukchi gefokt als sledehond. Hoewel dit ras tegenwoordig niet het meest gekozen ras is voor de slederaces, blijft de Husky populair als huisdier vanwege de prachtige verschijnen en aanhankelijke karakter. De Siberische Husky is meer een speelmaatje dan een waakhond en wordt vaak beschreven als alert, met de wens om plezier te maken met jong en oud. De Chukchis moedigden hun kinderen aan om met deze Siberische Husky's te spelen. De Husky kan wat koppig van aard zijn, daarom wordt dit ras niet geadviseerd voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

Gezondheid

Husky's zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Husky's zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om je ervan bewust te zijn als je dit ras overweegt. Als je een puppy koopt, zoek dan een goede fokker die je gezondheidsvoordelen laat zien voor de ouders van je puppy.

Gezondheidsklaringen bewijzen dat een hond is getest op en vrij is van een bepaalde aandoening. Bij de Husky zou je gezondheidsklachten van de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) kunnen verwachten voor heupdysplasie, elleboogdysplasie, hypothyreoïdie en de ziekte van Von Willebrand.

Verzorging

De vacht van een Siberische Husky in topconditie houden is essentieel voor zijn gezondheid en geluk. Teveel mensen zien verzorging als een gevreesde klus, maar dat is het echt niet, de Siberische Husky is een relatief gemakkelijke hond om voor te zorgen en verzorging is bovendien een kans om wat quality time met de hond door te brengen. Husky's zijn van nature een ijverig schone hond en vrij van lichaamsgeur, ze maken zichzelf net als katten schoon. Baden is minimaal en veel eigenaren wassen hun hond slechts eenmaal per jaar.

Verzorging biedt de gelegenheid om de Husky op een rustige en gecontroleerde manier te leren kennen. Gebruik de tijd om met zijn poten, oren en staart te spelen, het zijn allemaal gevoelige gebieden en verzorgingstijd is een goede manier om hem ongevoelig te maken voor het aanraken van deze gebieden. De Husky heeft een dubbele haarlaag, eronder bevindt zich een zachte donzige onderlaag, beschermd door een harde buitenlaag, die eigenlijk door de onderlaag groeit. De buitenlaag is ‘waterbestendig’ en beschermt de Husky tegen regen, vuil, doornen, enzovoorts. De onderlaag dient om isolatie te bieden tegen ruimen en koude omgevingen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen