Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Shiloh Shepherd

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 36 - 72 kg

Schofthoogte: 66 - 76 cm

Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is een relatief jong hondenras dat nog volop in ontwikkeling is.

Geschiedenis

De Shiloh Shepherd is het geesteskind van fokker Tina Barber. In 1974 is zij begonnen het ras van de Duitse Herder in zijn oude glorie te herstellen. Ze heeft haar standaards gericht op groot formaat, intelligentie, goed temperament en gezonde heupen en daartoe heeft zij de Duitse Herder gekruist met de Giant Malamute. In 1990 heeft zij de naam van haar kennel veranderd in "Shiloh Shepherd".

Karakter

De Shiloh Shepherd lijkt erg op de Duitse herdershond. De rasvereniging promoot temperament testen en geeft certificaten uit voor individuen die hij noch angstig verlegen noch dominant agressief acht. Hoewel de Shiloh nog relatief onbekend is, is het een aardige metgezel. Het is een zeer intelligente, moedige en zelfverzekerde hond die bereidwillig zijn familie wil beschermen, maar toch vriendelijk en een goede metgezel is voor zijn vrienden en familie. Dit maakt hem een goede bewaker en waakhond.

Shilohs hebben enorme loyaliteit en moed. Deze hond is kalm en zelfverzekerd, maar zijn niet vijandig. Ze hebben een hoog leervermogen. Shilohs houden ervan om dicht bij hun familie te zijn. Ze moeten vanaf jonge leeftijd worden getraind en gesocialiseerd met een stevige en liefdevolle hand. Het is van cruciaal belang voor een succesvolle relatie tussen jou en je herder om alfa over de hond te blijven en dagelijkse wandelingen, joggen of hardlopen uit te voeren.

Gezondheid van de Shiloh Shepherd

Deze honden hebben een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie, huidziekten, maagtorsie, aangeboren hartziekten, de ziekte van Von Willebrand en enkele zenuwziekten. Ook huidaandoeningen, auto-immuun problemen en spijsverteringsproblemen komen voor bij de Shiloh Shepherd.

Verzorging

De vacht van de Shiloh Shepherd komt voor in twee variëteiten: glad en pluche. De pluche vacht moet regelmatig worden geborsteld om hem schoon en vrij van klitten te houden. De gladde vacht behoeft maar zeer weinig verzorging. De Shiloh Shepherd verhaart altijd enigszins en gaat ook zwaar in de rui. Een snelle dagelijkse borstelbeurt is voldoende. De Shiloh Shepherd hoeft maar zelden gebaad te worden, om het verlies van huidvetten te vermijden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen