Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

shiba inu ras

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 7 - 11 kg

Schofthoogte: 33 - 43 cm

Shiba Inu

De Shiba Inu is een oud Aziatisch ras, waarschijnlijk met invloeden van de Chow Chow en de Kyushu.

Geschiedenis

De Shiba Inu is afkomstig uit Japan, wat een zeldzame kwaliteit is en eigenlijk de kleinste van de rassen is die dat kan zeggen. De Shiba Inu werd door de jaren heen gebruikt om te verkennen en te jagen door het terrein en de dikke borstel die zoveel van het Japanse eiland markeert, waardoor het een kant-en-klaar vertrouwen krijgt wanneer het dit soort borstel binnengaat waar je het ook neemt. In feite verwijst het woord Shiba in het Japans naar kreupelhout, en omdat Inu hond betekent, kun je invullen waarom de Shiba Inu zijn naam kreeg.

Door de geschiedenis heen is de Shiba Inu een goede metgezel geworden voor de jacht, wat interessant is gezien de typische jachthonden die de meeste westerlingen gewend zijn, het ras is eigenlijk relatief klein. Maar vanwege zijn instinct, zelfvertrouwen en bereidheid om moeilijk terrein te verkennen, heeft de Shiba Inu bij de Japanners een reputatie opgebouwd als een uitstekende jachthond. Terwijl de Shiba Inu werd verwoest door de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, is het sindsdien teruggekeerd en ontwikkeld tot het ras dat we nu kennen. 

Karakter

De sterke en zelfverzekerde persoonlijkheid van de Shiba Inu zorgt soms voor koppigheid, maar een echte openheid voor discipline en een vriendelijke instelling overschrijven die eigenschappen gemakkelijk in de Shiba Inu. Je zult merken dat het een ideaal huisdier is omdat hij vriendelijk is voor kinderen en andere huisdieren, waardoor het een flexibiliteit heeft die zelfs sommige andere vriendelijke honden niet helemaal bezitten.

Hoewel de de Shiba Inu klein van stuk is, heeft hij een verrassende behoefte naar sommige vormen van oefening en zal hij je gemakkelijk kunnen inhalen als je hem uitdaagt. Regelmatig wandelen moet als een normale gewoonte worden beschouwd, en zeker iets waar je met elke hond aan wilt beginnen. De Shiba Inu heeft soms de neiging om weg te lopen om vervolgens natuurlijke landschappen te verkennen.

Gezondheid van de Shiba Inu

De meest voorkomende gezondheidsproblemen van de Shiba Inu hebben betrekking op gewrichtsproblemen, wat niet zeldzaam is voor honden, maar een beetje ongewoon voor honden van zijn grootte. Ook worden knieschijfproblemen bij deze hond vaker opgemerkt.

Verzorging

De schone, harde, stugge en kortharige vacht van de Shiba Inu is makkelijk te verzorgen. Verwijder de dode haren door de vacht met een stevige borstel te borstelen. Baden moet alleen gedaan worden als het absoluut noodzakelijk is. Door te vaak baden wordt de waterdichtheid van de vacht aangetast. De Shiba Inu zal regelmatig zwaar in de rui zijn.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen