Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Shepadoodle

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 22 - 40 kg

Schofthoogte: 55 - 70 cm

Shepadoodle

De Shepadoodle is een kruising tussen de Duitse Herder en een Poedel.

Geschiedenis

De Shepadoodle is ontstaan in de Verenigde Staten, toen het Amerikaanse leger dit ras in de jaren zestig ontwikkelde als een militaire politiehond. Omdat ze afkomstig zijn van twee honden van werkrassen, hebben ze een energieke instelling en moeten ze regelmatig en rigoureus sporten. Poedels werden oorspronkelijk in Duitsland gefokt als een waterhond voor de jacht op watervogels, terwijl Herders bedoeld waren om schapen te hoeden. Het is eigenlijk zeldzaam om de exacte oorsprong van een hybride hond te kennen, dus zelfs als deze details niet precies gedetailleerd zijn, is het nog steeds meer dan we weten over de meeste designerhonden.

Karakter van de Shepadoodle

Deze kruising is ontworpen voor service en als gevolg hiervan reageert de Shepadoodle buitengewoon goed op training en hebben ze enorm goede natuurlijke instincten. Omdat zijn afstamming twee zeer heldere rassen omvat, is de Shepadoodle een snelle leerling en gemakkelijk te trainen. Ze zijn een zeer actieve hondenras en reageren goed op een toegewijde en dominante roedelleider, dus het wordt aanbevolen om op jonge leeftijd training, socialisatie en discipline te introduceren. Deze honden doen het uitzonderlijk goed in gehoorzaamheid en behendigheidstraining.

Met een ontspannen basiskarakter is de Shepadoodle loyaal te noemen, dus verwacht een sterke gehechtheid. Dit is een welgemanierd, warm en liefdevol ras dat geweldig is met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn zeer familiegericht en hoewel ze hun buitenruimte nodig hebben om grenzeloze energie uit te werken, genieten ze ook van aandacht binnenshuis. In navolging van hun afstamming van de Duitse Herder, willen ze ook hun leider behagen en zullen ze goed reageren op instructies.

Gezondheid

Hoewel ze over het algemeen een gezond ras zijn, kunnen Shepadoodles vatbaar zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen als hun ouders, wat betekent heupdysplasie en de ziekte van Von Willebrand (een bloedziekte die gemakkelijke stolling verbiedt) en vatbaar voor teken en vlooienbeten als hun lange haar niet is goed verzorgd. Zoals altijd is het de moeite waard om regelmatig geplande controles bij een dierenarts te houden om ervoor te zorgen dat eventuele gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk worden geïdentificeerd en behandeld.

Verzorging

Hoewel Shepadoodles qua kleur en grover, dichter haar kunnen lijken op hun Duitse Herder-afstamming, werpen ze niet af als een Herder vanwege de invloed van de Poedel. Dit is afhankelijk van het feit of de Shepadoodle een F1- of F1B-generatie is: de F1-vacht is golvend met een zeer lichte schuur, terwijl de F1B-vacht gekruld is, minder huidschilfers produceert en vrijwel niet afwerpt. Hun vachten kunnen glad, golvend of gekruld lijken. Ze moeten dagelijks worden geborsteld om een doffe vacht en klitten te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen