Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Schotse Terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 8 - 10 kg

Schofthoogte: 25 - 28 cm

Schotse Terriër

De Schotse Terriër is van origine een van de oudste Terriër rassen in Schotland.

Geschiedenis

De oorspronkelijke Schotse Terriër is in de achttiende eeuw in Schotland ontwikkeld. Maar het formaat en de vorm die we tegenwoordig kennen heeft het ras in 1890 gekregen. Het ras werd oorspronkelijk de Aberdeen Terriër genoemd, naar de gelijknamige Schotse stad. De Schotse Terriër of Scottie, is net als veel andere lange en lage rassen, gebruikt om op dieren die in holen leven te jagen, vooral op otters, vossen, dassen en konijnen.

Karakter van de Schotse Terriër

De Schotse Terriër is een beminnelijk, aanhankelijk en onbevreesd dier. Deze stoere hond is zeer beschermend over zijn baas en zijn familie. Deze aanbiddelijke hond is zeer karaktervol. Zijn gedrag en zijn humeur kunnen veranderlijk zijn en hij heeft soms de neiging om te happen. Het is noodzakelijk om deze hond te laten weten wie er de baas is, omdat de Schotse Terriër de neiging heeft een onafhankelijke en koppige hond te zijn. Een vastberaden en vriendelijke manier van trainen en behandelen moeten van kleins af aan gebruikt worden, anders zal de hond het hele huis gaan domineren.

Ook moeten gehoorzaamheidstraining en socialisatie op jonge leeftijd worden geïntroduceerd. De Schotse Terriër kan gezinsleden die geen overwicht op hem hebben uitdagen. Deze hond kan het goed vinden met oudere kinderen. Omdat deze honden geen ruwe spelletjes accepteren, moeten kleine kinderen op een veilige afstand worden gehouden. De Schotse Terriër kan agressie vertonen tegenover onbekenden. Gewoonlijk hecht deze hond zich aan een of twee personen en leeft hij voor hen. De Schotse Terriër wordt terecht een grote hond in een klein lichaam genoemd. 

Gezondheid

De Schotse Terriër heeft een aanleg tot het krijgen van Scottie Cramp (een probleem bij het bewegen), de Ziekte van Von Willebrand, allergie voor vlooien, huid - en kaakproblemen. Deze honden staan er ook om bekend zich lastig voort te planten. Net als alle andere honden heeft de Schotse Terriër de juiste verzorging en aandacht van de dierenarts nodig.

Verzorging

Omdat de Schotse Terriër  een harde draadharige vacht heeft, is het noodzakelijk om de vacht regelmatig te borstelen. Wanneer de hond in de rui is, moet extra aandacht aan de verzorging van de vacht worden besteed. De Schotse Terriër moet alleen gebaad worden of met droogshampoo behandeld als het nodig is. De vacht moet twee keer per kaar door een professionele hondentrimmer worden getrimd. Deze honden verliezen weinig tot geen haar.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen