Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Schnoodle

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 5 - 25 kg

Schofthoogte: 25 - 40 cm

Schnoodle

De Schnoodle is een kruising tussen de Poedel en de Schnauzer.

Geschiedenis

De Schnoodle is ontstaan in de jaren tachtig, hij deed zijn intrede vanwege een toegenomen interesse in kruisingen van de Poedel. Fokkers kwamen tot het besef dat de uitzonderlijke intelligentie en hypoallergene vacht van de Poedel veel waarde aan de kruising toevoegt. Kruisingen met dit ras in de stamboom blijven nog steeds een van de meest populaire kruisingen.

Hoewel dit hondenras minder populair is als veel andere kruisingen van de Poedel, verzamelt de Schnoodle een toegewijde aanhang, mede dankzij zijn speelse goede aard en laaguitscheurende laag met huidschilfers. Helaas is er, zoals de meeste designerhonden, verder nog niet veel bekend over de geschiedenis van dit specifieke ras. Helaas wordt er simpelweg niet veel documentatie bewaard over de geschiedenis van hybride honden, dit in tegenstelling tot raszuivere honden.

Karakter van de Schnoodle

De Schnoodle is intelligent en altijd vrolijk. De Schnoodle is verder aanhankelijk, beschermend en slim. Dit maakt dit hondenras tot een perfect familiehuisdier. Je zult merken dat dit ras zeer loyaal is aan het gezin. Kinderen van alle leeftijden zullen genieten van dit geweldige ras. Schnoodles doen het het beste in een gestructureerde woonsituatie. Dit helpt om angstgerelateerde gedragsproblemen te voorkomen. Soms kan de Schnoodle prikkelbaar zijn, dus het is noodzakelijk om hem te trainen om niet op mensen in deze toestand te springen. Over het algemeen zul je merken dat deze hond gemakkelijk vrienden zal worden met mensen en andere dieren.

Omdat de Schnoodle het nageslacht is van twee intelligente hondenrassen, zul je merken dat hij gemakkelijk te trainen is, zolang hij maar gemotiveerd en uitgedaagd wordt. Met de juiste training en discipline, vliegt je Schnoodle door een basis gehoorzaamheidstraining en is hij klaar voor geavanceerde gehoorzaamheids- en behendigheidstraining. Hiervoor moet je natuurlijk de juiste tactieken en methoden gebruiken.

Vertrouw op positieve bekrachtigingstraining wanneer je met een Schnoodle werkt. De slimheid en gretigheid zijn er al, maar als je deze hond beloont met lekkers en complimenten, is dat gegarandeerd succes. Alle honden reageren goed op op beloning gebaseerde trainingstechnieken, omdat het de relatie met hun baasje versterkt en hen extra motiveert om te leren. Aan de andere kant heeft schreeuwen en straffen geen resultaat, behalve dat het de band tussen jou en je huisdier schaadt. Dit soort negatieve bekrachtiging staat meer in de buurt van misbruik dan training en moet ten koste van alles worden vermeden.

Gezondheid

De Schnoodle heeft de neiging om een grote hoeveelheid haar in het oor te ontwikkelen, wat kan leiden tot oorontstekingen. Zorg ervoor dat je deze hond naar de dierenarts of trimmer brengt om overtollig haar te laten verwijderen. Dit ras is over het algemeen gezond, maar er kunnen gezondheidsproblemen optreden die veel voorkomen bij de ouderrassen. Deze omvatten progressieve retinale atrofie, cataracten, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, patella luxatie, epilepsie, diabetes mellitus, de ziekte van Addison en een opgeblazen gevoel. Het is verstandig om regelmatig geplande controles bij een dierenarts te houden om ervoor te zorgen dat mogelijke gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk worden geïdentificeerd en behandeld.

Verzorging

De vacht van de Schnoodle kan de kenmerken van beide ouderrassen aannemen, het kan taai zijn als dat van een Schnauzer of zacht en gekruld als een Poedel, of een combinatie van beide. De kleur van de vacht van een Schnoodle varieert sterk, zo kunnen ze een volledig zwarte, witte, bruine, grijze en abrikozenvacht, of kan veelkleurige tint aannemen, zoals zwart en wit, sable of parti.

Het maakt niet uit welke vachtkenmerken een Schnoodle erft, hij zal altijd hypoallergeen zijn. Bovendien laat dit ras zich laag uitschudden, dankzij de haarachtige kwaliteit van de vacht. Je moet een Schnoodle elke week borstelen en hem elke 2 tot 3 maanden naar een trimsalon brengen om klitten te voorkomen en de vacht in goede conditie te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen