Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

saluki hondenras

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 18 - 27 kg

Schofthoogte: 58 - 71 cm

Saluki

De Saluki is een van de oudste rassen ter wereld. Het was de koninklijke hond van de Egyptische Farao's.

Geschiedenis

Dit ras ontleent zijn naam aan de oude Arabische stad Saluki. Er zijn gemummificeerde lichamen en afbeeldingen van deze honden teruggevonden in Egyptische graven daterend tot 2100 voor Christus. De Egyptenaren beschouwen deze hond als een heilige gift van God. De Saluki wordt ook wel de Gazelle Hound, de Arabian Hound, of Eastern Greyhound genoemd. Dit ras is nauw verwant aan de Afghaanse Windhond, een ander zeer oud ras. De Saluki komt uit Turkije en is veelvuldig gebruikt om gazellen te jagen. In 1929 is dit ras voor het eerst door de AKC geregistreerd.

Karakter van de Saluki

De Saluki is een kalme en gevoelige hond met zachtaardige manieren en een vriendelijke houding. Deze hond heeft zijn eigen manier om zijn affectie te tonen, Ze zijn niet uitbundig of demonstratief en hebbend de neiging om zich aan één persoon te hechten. Deze rustige en kalme hond doet het over het algemeen goed met goed gemanierde kinderen. Maar ze zijn niet geschikt voor kinderen die hen plagen.

De Saluki is een ras dat niet ruw behandeld moet worden. Deze honden geven de voorkeur aan een trainer die hem liefhebbend en consequent tegemoet treedt. Deze hond beschikt over een grote dosis zelfrespect en kan soms ongehoorzaamheid vertonen. Toch kunnen ze zeer vriendelijk en aanhankelijk zijn. Een vastberaden eigenaar kan een Saluki met gemak hanteren. De hond is gehoorzaam aan een baas die de leiding neemt. Met rasgenoten kunnen deze honden het zeer goed vinden en tegenover andere honden zijn ze gematigd vriendelijk. Deze honden zijn oorspronkelijk jagers, dus ze hebben een aangeboren instinct om andersoortige dieren te achtervolgen en te doden.

De Saluki is een goede waakhond met een plezierig karakter en een vriendelijke aard. Gewoonlijk zijn ze vriendelijk tegenover mensen en vertonen ze zelden agressie. Deze hond moet op jonge leeftijd een gehoorzaamheidstraining krijgen en gesocialiseerd worden. Omdat dit oorspronkelijk een jachthond is, is hij niet geschikt om op een appartement te houden. Dit ras is binnenshuis behoorlijk inactief en voelt zich het best bij warme temperaturen.

Gezondheid

De Saluki heeft een aanlag tot het krijgen van kanker en enkele erfelijke oogziektes. 

Verzorging

De Saluki is zeer makkelijk te verzorgen door zijn geurloze korte vacht. Af en toe borstelen en kammen zijn voldoende om de vacht schoon te houden. De delen met langer haar hebben speciale aandacht nodig en de oren moeten regelmatig worden gecontroleerd. Dit ras verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen