Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Boerboel

Rustige hondenrassen

Honden zijn opmerkelijke dieren vanwege hun genetische flexibiliteit; ze kunnen worden geselecteerd voor bijna elk soort lichaamsgrootte, vachtkleur en persoonlijkheidskenmerken. Afhankelijk van wat voor soort hond je zoekt, is het karakter misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen. Dit is een belangrijk kenmerk in woonsituaties met kleinere kinderen of andere huisdieren. Het is geen verrassing dat veel van de honden op deze lijst ook enkele van de meest populaire hondenrassen ter wereld zijn.

Een rustige hond is niet hetzelfde als een inactieve of luie hond. Sommige honden op deze lijst zijn ongelooflijk energiek, maar weten hoe ze hun gedrag moeten beheersen en tot rust kunnen komen. Dat betekent niet dat je training en socialisatie moet verwaarlozen. Zelfs met een van naturerustig karakter, hebben deze honden nog steeds baat bij een goed trainingsregiment om te voorkomen dat ze ongewenst gedrag aannemen.

golden retriever hond
10.

Golden Retriever

De Golden Retriever is ontstaan in het 19e-eeuwse Schotland. Het oorspronkelijke doel was om neergehaalde vogels uit zowel het water als het land te halen, wat een grote atletiek en behendigheid vereiste. Gekenmerkt door zijn weelderige gouden vacht, heeft dit ras ook een vrolijk en vriendelijk karakter. Omdat ze een van de rustigste honden zijn, zijn ze zeer geschikt voor zoek- en reddingsoperaties of als geleidehonden voor blinden en doven. Ze worden ook door velen beschouwd als typische allround familiehonden en sociale vlinders. Dit is de reden waarom ze behoren tot een van de meest populaire hondenrassen in Nederland.

franse bulldog ras
9.

Bulldog

Zowel de Franse Bulldog als de Engelse Bulldog zijn ongelooflijk populaire rassen. De American Kennel Club plaatst ze elk jaar consequent in de top vijf. Wat ze gemeen hebben, naast hun kleine gestalte, korte snuit en rimpelig gezicht, is hun kalme, kille en vriendelijke gedrag, een beetje opgepoetst door een dwaze trek. Ze verschillen echter in één belangrijk opzicht: hun lichaamsgrootte.

De Engelse Bulldog heeft een grotere, meer gespierde bouw; de kleinere omvang van de Franse Bulldog was het resultaat van een kruising met speelgoed- en rattenhonden. Niettemin vallen beide rassen in de niet-sportgroep; ze zijn uitstekende metgezellen en huisdieren, ongeacht de levensomstandigheden.

greyhound ras
8.

Greyhound

De Greyhound wordt beschouwd als het snelste hondenras ter wereld, met snelheden tot bijna 70 km/u, waardoor het een populair ras is in het racecircuit. Met deze snelheid en energie zal het je verbazen dat dit ras ook geldt als een van de rustigste hondenrassen ter wereld. Het is een veel voorkomende misvatting dat dit een hyperactief hondenras is. Sterker nog, zolang ze voldoende beweging krijgen (normaal ongeveer een uur per dag), brengen ze het grootste deel van de dag door met rusten en slapen.

sint bernard hondenras
7.

Sint Bernard

Deze grote, lieve, vriendelijke reuzen zijn ontstaan in de ijskoude, met sneeuw bedekte Alpen van de 11e eeuw, waar ze monniken hielpen vermiste reizigers op te sporen. Met zo'n lieve instelling en een hoge tolerantie voor ongunstige omstandigheden, heeft dit ras een groot hart dat past bij zijn grote formaat. Laat je echter niet misleiden door zijn lieve persoonlijkheid om de socialisatie en training van deze hond als puppy te verwaarlozen. Met hun grote lichamen moet de Sint Bernard de juiste grenzen van zijn sociale en fysieke omgeving begrijpen. Vanwege hun neiging om jongere kinderen per ongeluk omver te werpen, is zorgvuldig toezicht noodzakelijk.

bassethound
6.

Basset Hound

De Basset Hound is een jachthond die eeuwen geleden uit de Franse en Belgische regio kwam. Het heeft een uitzonderlijk sterk reukvermogen om hazen over lange afstanden te achtervolgen. Dit gaat gepaard met een opmerkelijk onderscheidend uiterlijk, dankzij de korte poten, het rimpelige gezicht en de grote, hangende oren. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt om kalm te blijven tijdens de jacht en een zeer sterk partnerschap met hun eigenaar te ontwikkelen.

Hoewel ze onafhankelijk kunnen zijn en een uitdaging zijn om te trainen, zijn er maar heel weinig dingen die deze hond opwinden, en daarom wordt hij beschouwd als een van de rustigste hondenrassen. Ze staan zelfs heel bekend om hun vriendelijkheid met kleine kinderen. Ze hebben een hoge tolerantie voor ruw spel en harde geluiden.

Cavalier-King-Charles-Spaniel
5.

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël heeft ronde ogen en een expressief gezicht dat hen geliefd maakt bij alle mensen. Hun kleine gestalte maakt ze ook geweldige schoothondjes om te knuffelen. Ze willen zelden van de zijde van hun baasje wijken. De Cavalier wil graag iedereen ontmoeten die zijn pad kruist, en als die persoon gaat zitten en een traktatie aanbiedt, dan kan je deze hond niet gelukkiger maken. Zoals elke hond hebben Cavaliers een scala aan persoonlijkheden, van rustig en kalm tot baldadig en onstuimig.

Ierse Wolfshond
4.

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond heeft een lange en fascinerende geschiedenis dat enkele eeuwen teruggaat. Het oorspronkelijke doel van dit ras was om wolven te beschermen. Hun moed en loyaliteit leverden hen een plaats op in een Iers verhaal genaamd 'Gelert, the Faithful Hound'. Je zou waarschijnlijk niet verwachten dat deze enorm grote honden, die wel 85 centimeter hoog kunnen zijn en meer dan 40 kilogram wegen, zo'n kalm karakter zouden hebben. Maar de Ierse Wolfshond is gereserveerd, stil, gemakkelijk in de omgang, loyaal en vriendelijk op zijn eigen unieke manier. Hoewel ze enige jachtinstincten en onafhankelijk gedrag vertonen, is hun eigenlijke persoonlijkheid vriendelijk en zachtaardig.

pekingees hondenras
3.

Pekingees

Deze kleine schoothondjes, die een vorstelijke vacht van lange, golvende vacht en een platte snuit hebben, waren eeuwenlang buitengewoon populaire metgezellen onder de Chinese adel. De Pekingees is een liefhebbende, extraverte en vriendelijke hond die praktisch gefokt is om door mensen te worden vereerd en verzorgd. Dit komt tot uiting in de sterke band die ze kunnen vormen met hun baasjes. De Pekingees is een goed gebalanceerde, compacte schoothond met een direct, onafhankelijk en individualistisch temperament. Vanwege zijn uiterlijk, waardigheid, stoutmoedigheid en gevoel van eigenwaarde, wordt deze hond ook wel de Chinese lion-dog genoemd.

Tibetaanse Spaniel
2.

Tibetaanse Spaniël

De Tibetaanse Spaniël is eeuwen geleden ontstaan als zeer capabele waakhond van boeddhistische monniken in de afgelegen Tibetaanse kloosters van de onherbergzame Himalaya. Het is dan ook geen verrassing dat hun kalme, kalme houding perfect past bij hun plaats van herkomst. De kleine Tibetaanse Tibetaanse Spaniëls, gekenmerkt door een zijdeachtige dubbele vacht, een koepelvormige kop en een gekrulde staart, zijn geen echte Spaniëls omdat ze niet gefokt zijn voor de jacht. In plaats daarvan maken hun speelse gedrag en liefdevolle persoonlijkheid ze tot ideale sociale metgezellen. Ze gedijen goed bij menselijk contact en zijn goed afgestemd op de emoties van hun baasje, waardoor ze een van de rustigste hondenrassen ter wereld zijn.

Boerboel
1.

Boerboel

De nummer 1 in de lijst: de Boerboel. Deze hond werd oorspronkelijk gefokt door Nederlandse en Duitse kolonisten van Zuid-Afrika in de 17e eeuw. De naam zelf is een samenvoeging van de termen boer (verwijzend naar de boeren die zich in de regio vestigden) en boel (de verkorte term voor een bulldog). Ze dienden om de woning te beschermen tegen zowel dierlijke als menselijke indringers. Op het eerste gezicht zou je denken dat de grote, intimiderende Boerboel een uitstekende waakhond zou zijn. Maar dit ras staat echter ook bekend als liefdevol, kalm en gezinsvriendelijk, vooral tegenover mensen en kleine kinderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen