Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Redbone Coonhound

Levensverwachting: 11 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 32 kg

Schofthoogte: 53 - 68 cm

Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is lange tijd de favoriet van jagers geweest die op wasberen gingen jagen.

Geschiedenis

De herkomst van dit ras is onbekend. Door selectief fokken door een paar serieuze fokkers, is dit een uitstekende coonhound geworden met een effen rode kleur. Tot de voorouders van de Redbone Coonhound hoorden waarschijnlijk Foxhounds en het ras is misschien vernoemd naar Peter renbode, een van de eerste Amerikaanse fokkers. De Redbone Coonhound is grotendeels gefokt in Georgia. In 1904 is het ras bij de U.K.C. geregistreerde het was het tweede Coonhound ras dat daar werd ingeschreven. Dit ras is voor het eerst geregistreerd door de AKC in 2001.

Karakter

Het is een kalme en gelijkmatige hond met een gelukkige aard en hij is zeer aanhankelijk aan zijn familie. Deze honden doen het goed met kinderen en ze houden van het gezelschap van mensen. Hoewel de Redbone Coonhound een jachthond is, kan hij zich aanpassen aan een leven als gezinshond, wanneer hij vanaf dat hij een puppy is, binnenshuis wordt opgevoed.

Als geboren jager heeft de Redbone Coonhound een aangeboren instinct om te ruiken en te jagen. Het zijn zeer intelligente en makkelijk af te richten honden. Deze hond heeft een sterke wil om zijn baas te plezieren en hij is een toegewijde en betrouwbare metgezel. De Redbone Coonhound is veel sneller dan vele andere Coonhounds. Het is een waakzame en beweeglijke hond die over het vermogen beschikt om in elk weerstype en op ieder terrein te kunnen werken. Dit kan hij urenlang volhouden. Tot vreugde van de jagers is de Redbone Coonhound zeer beweeglijk en krachtig en heeft hij een groot uithoudingsvermogen. Hoewel deze hond gespecialiseerd is in het jagen op wasberen, is hij ook zeer bedreven in het opsporen en de boom in jagen van beren, Poema's en Lynxen. De Redbone Coonhound is een uitstekende zwemmer.

De Redbone Coonhound is een aanhankelijke en vriendelijke gezinshond en hij kan het met iedereen in het gezin goed vinden. Deze honden behoeven een zorgvuldige socialisatie en gehoorzaamheidstraining op jonge leeftijd. Gewoonlijk tolereert de Redbone Coonhound geen katten, maar wanneer hij vanaf dat hij een puppy is met een kitten opgroeit gaat het redelijk. Deze honden hebben de neiging om katten na te jagen, net zoals ze op wasberen jagen. De Redbone Coonhound is een natuurlijke jager met een gespierd lichaam en hij heeft een grote hoeveelheid beweging nodig. Deze honden hebben de neiging om ervan door te gaan en te gaan jagen.

Gezondheid van de Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een gezond ras met minimale gezondheidsproblemen. Niettemin hebben sommige exemplaren de neiging om zeer veel te kwijlen.

Verzorging

De Redbone Coonhound is zeer makkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen is voldoende om de vacht schoon te houden. Dit ras verhaart weinig.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen