Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Pyrenese Herdershond

Levensverwachting: 15 - 17 jaar

Gewicht: 14 - 25 kg

Schofthoogte: 38 - 50 cm

Pyrenese Herdershond

De Pyrenese Herdershond is ontstaan om schapen en ander vee te hoeden.

Geschiedenis

Omdat de Pyrenese Herdershond een extreem oud hondenras is, is de exacte oorsprong onbekend. Het is bekend dat dit ras bedoeld was om schapen en ander vee te hoeden. Sommigen geloven dat de Pyrenese Herdershond de machtige hond van de Cro-Magnon-man was, omdat in een grot Lascaux pictogrammen in een grot werden gevonden met een soortgelijk uitziende hond. De waarheid is dat niemand het echt weet en het is twijfelachtig dat iemand ooit de oorsprong van dit ras zal kennen.

Karakter van de Pyrenese Herdershond

De Pyrenese Herdershond is een energieke en vrolijke metgezel. Hij is zeer intelligent en beschikt over de nodige dosis humor, waardoor dit ras zeer trainbaar is en in staat om de moeilijkste taken uit te voeren. Ondanks dat deze hond vrij klein is maken zijn moed, vasthoudendheid en beschermende instincten dit ras een toegewijde waakhond voor het huis en de perfecte voogd voor elk gezin.

Vanwege zijn herdersinstinct is de Pyrenese Herdershond van nature op zijn hoede voor vreemden. Zonder de juiste sociale vaardigheden kan deze hond agressief zijn ten opzichte van nieuwkomers. Over het algemeen zal dit ras gereserveerd zijn rond die mensen en dieren die ze niet kennen. Verlegenheid of agressie zal de hond niet gauw vertonen en kan bovendien worden voorkomen door regelmatige socialisatie. De Pyrenese Herdershond is erg speels en heeft daarom veel beweging nodig. Dit ras is geweldig voor actieve gezinnen met energieke kinderen.

Gezondheid

De Pyrenese Herdershond is over het algemeen een sterk en gezond hondenras. Wel kunnen ze vatbaar zijn voor patella luxatie, heupdysplasie en epilepsie.

Verzorging

Er zijn twee acceptabele vachttypen binnen het hondenras, namelijk ruwe en gladde vachten. De meer ruwe Pyrenese Herdershond kan lang of halflang haar hebben dat vrij ruw en dik is. De meer gladde Pyrenese Herdershond heeft een zachte en fijne vacht dat minder dan 3 centimeter lang is, de snuit heeft kort en fijn haar. Er zijn verschillende acceptabele kleuren voor de Pyrenese Herdershond, waaronder fawn, zwart, zwart en wit, gestroomd, merle en grijs.

Het verzorgen van de Pyrenese Herdershond is een eenvoudig en kost minimale tijd. Om de week goed en grondig borstelen is voldoende om de vacht vrij te houden van matten en klitten. Baden moet alleen worden gedaan wanneer de hond begint te stinken of zichtbaar vuil is.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen