Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Pyrenese Berghond

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 36 - 50 kg

Schofthoogte: 65 - 82 cm

Pyrenese Berghond

De Pyrenese Berghond stamt af van de Kuvasz en de Berghond van de Maremmen en Abruzzen en is nauw verwant met de Sint Bernard en de Newfoundlander.

Geschiedenis

De Pyreneese Berghond is een van de oudste natuurlijke rassen. Hoewel velen van mening zijn dat dit ras in Frankrijk is ontstaan, zijn er sterke aanwijzingen dat dit ras veel eerder is ontstaan in Azië of Siberië. Aan het eind van de zeventiende eeuw is dit ras zeer populair geworden onder de hooggeborenen van Europa en vooral die in Frankrijk. De Pyreneese Berghond heeft veel bijgedragen tot de ontwikkeling van de Newfoundlander. Het ras is officieel erkend door de AKC in 1933.

Karakter van de Pyrenese Berghond

De Pyrenese Berghond is een sterke en gezonde hond met een grote toewijding en trouw aan zijn familie en hij is een imposante bewakingshond. Deze hond is niet uitnodigend tegenover onbekende mensen en onbekende honden. Het is een uitstekende bewaker van kuddes en hij heeft op dit gebied een lange staat van dienst.

Over het algemeen is de Pyrenese Berghond een kalme, rustige en beleefde hond. Deze honden hebben een ernstige manier van benaderen. Deze hond is zeer trouw en gehoorzaam aan zijn baas en diens familie. Ze zijn extreem aanhankelijk aan hun geliefden en zullen ze tot elke prijs beschermen, zelfs als ze daarbij hun eigen leven zouden moeten riskeren. Deze hond is ook zeer lief en verzorgend tegenover kinderen. Dit doet hij het best als hij van kleins af aan met kinderen is opgegroeid. De Pyrenese Berghond is een zelfstandige denker, hij houdt ervan om zijn gang te kunnen gaan en hij beschikt over een koppig karakter. Een wat minder ervaren eigenaar kan problemen ondervinden bij het onder controle houden van dit dominerende ras. Dit is een uitstekende werkhond met een goed uithoudingsvermogen en een volhardende geest.

Bij het africhten van de Pyrenese Berghond wordt het beste resultaat bereikt door een geduldige en verstandige manier van africhten. Reuen van dit ras kunnen agressief zijn tegenover andere dieren. Maar over het algemeen gaan ze wel goed om met anderen en ze houden zelfs van katten. Het kan even duren, meestal zo'n twee jaar, voordat de Pyrenese Berghond volwassen is. Deze hond blaft veel en zou kunnen kwijlen. Deze honden hebben veel ruimte nodig en het wordt niet aanbevolen om hen in een appartement te houden. Binnenshuis zijn ze niet erg actief en ze kunnen alleen gezond blijven als ze voldoende beweging buitenshuis krijgen. Hoge temperaturen worden door deze honden niet goed verdragen.

Gezondheid

Net als vele andere grote honden heeft de Pyrenese Berghond een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie. Bij hoge temperaturen kan deze hond huid irritaties en huidproblemen ontwikkelen.

Verzorging

De Pyrenese Berghond heeft een lange en dichte vacht, die regelmatig geborsteld moet worden om in goede conditie te blijven. Tijdens de zware rui, heeft deze hond extra verzorging nodig. Alleen baden of droogshampoo gebruiken wanneer het nodig is.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen