Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Puggle hondenras

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 5 - 15 kg

Schofthoogte: 25 - 40 cm

Puggle

Een Puggle is een kruising tussen een Beagle en een Mopshond.

Geschiedenis

Fokker Wallace Havens uit Wisconsin fokte de eerste Puggle rond 1980. Havens bedacht de naam Puggle en was de eerste die de kruising registreerde bij de American Canine Hybrid Club, een organisatie die gekruiste honden volgt. Hoewel Havens de eerste was die officieel een Puggle fokte, dateert de geschiedenis van Puggles toen Amerikaanse fokkers experimenteerden met het fokken van nieuwe hondenrassen. Tegen 2000 werden Puggles commercieel verkocht aan eigenaren van gezelschapsdieren die een andere, onderscheidende hond wilden bezitten.

Karakter van de Puggle

Puggles zijn geschikte familiehonden, omdat ze graag bij kinderen zijn en erg aanhankelijk zijn. Ze hebben duidelijke kenmerken van de Beagle, wat betekent dat ze graag aan dingen snuffelen. Een Mopshond kenmerken is hun ongelofelijke snelheid. Het temperament van de Puggle combineert over het algemeen het actieve en nieuwsgierige karakter van de Beagle met het bijbehorende karakter van de Mopshond. Deze eigenschappen maken het een prettige metgezel met minder vereiste trainingsbehoeften, hoewel ze tijdens wandelingen de neiging hebben behoorlijk dorstig te worden. Ze hebben een hoge interne temperatuur en hebben een natuurlijke neiging om te knuffelen.

Gezondheid

Puggles kunnen gemiddeld 10 - 15 jaar oud worden. Zowel Beagles als Mopsonden kunnen een oogaandoening hebben, maar nog belangrijker, ze kunnen progressieve retinale atrofie erven, dus gerenommeerde fokkers zullen DNA-testen moeten doen voor deze aandoening. Puggles kunnen ook heupdysplasie van een of beide ouders erven. Sommige Puggles kunnen voedsel en milieu allergieën hebben.

Als de allergieën ernstig genoeg zijn, kan een speciaal dieet of medicatie worden voorgeschreven. Puggles met langere snuiten zoals de Beagle lopen een lager risico op ademhalingsproblemen, maar puggles kunnen af ​​en toe de luchtwegaandoeningen hebben die vaak worden aangetroffen bij de Mopshonden. Een niet-bedreigende luchtwegaandoening die Puggles soms hebben, is omgekeerd niezen (ook wel achteruit niezen of inspirerende paroxismale ademhaling genoemd).

Verzorging

De vacht van de Puggle is kort en glad. De vacht moet recht zijn en nooit golvend of krullend. De kleuren kunnen wit, licht (gelig) bruin, driekleurig of zwart zijn. Ze kunnen ook een zwart masker hebben; zwarte maskers zijn heel gebruikelijk bij Puggles. Deze hondjes hebben weinig verzorging nodig omdat ze weinig haar verliezen. Wekelijks kort borstelen is voldoende totdat ze in de rui komen. Wanneer je een Puggle graag in bad wilt doen is het aan te raden om dit niet vaker dan één keer per maand te doen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen