Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Portugese waterhond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 27 kg

Schofthoogte: 43 - 57 cm

Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond is een oud ras. Het is ontstaan in de Algarve in Portugal en ontwikkeld uit verschillende werkhonden.

Geschiedenis

Deze honden waren eeuwenlang de helpers van de Portugese vissers. Tegen de jaren dertig van de twintigste eeuw was het ras bijna verdwenen. Maar door de inspanningen van Vasco Bensaude, een scheepstycoon, is het ras weer tot leven gebracht. De Portugese Waterhond is in 1958 in de Verenigde Staten geïmporteerd en de Portuguese Water Dog Club of America is in 1972 opgericht. Dit ras is door de AKC geregistreerd in 1983. Tegenwoordig wordt deze hond voornamelijk als gezelschapshond gebruikt.

Karakter

Het is een energieke hond met een grote trouw, evenwichtig en gelijkmatig gehumeurd. Deze hond is zeer aanhankelijk en heeft een speelse aard. Over het algemeen zijn deze honden zeer goed met kinderen en zijn ze zeer geduldig en aanhankelijk tegenover hen. De Portugese Waterhond gaat zonder al te veel problemen met andere honden en dieren om. Deze honden doen het zelfs met katten goed. Het is een intelligente hond en met de wens om te plezieren, is hij makkelijk af te richten en is hij een snelle leerling. Deze honden werken zeer graag en begrijpen instructies zeer snel. Tot vreugde van zijn instructeur, beschikt de Portugese Waterhond over het vermogen om te begrijpen wat zijn eigenaar bedoelt en is hij zeer gevoelig voor de toon van de stem van zijn baas.

De Portugese Waterhond geeft de voorkeur aan een consequente en vastberaden eigenaar. Met zijn wens om te plezieren, vertoont deze hond een zeer grote gehoorzaamheid aan zijn baas. Het is een eigenzinnig dier met een groot uithoudingsvermogen en stalen zenuwen. De Portugese Waterhond is zeer speels en heeft een groot gevoel voor humor. Deze honden willen graag gezien en geliefd worden. Het is een goede waakhond en hij beschikt over een goed vermogen om te blaffen. De Portugese Waterhond heeft een dominant karakter en een goede reukzin. Hij heeft een beweeglijk lichaam en hij kan goed jagen.

Gezondheid van de Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond heeft een aanleg voor heupdysplasie en PRA, Puppies kunnen leiden aan een dodelijke ziekte van de zenuwen.

Verzorging

De Portugese Waterhond moet regelmatig geborsteld en gekamd worden. Dit ras verliest weinig tot geen haar en is geschikt voor mensen met allergieën. Het haar van deze hond is zelfs bijna hypoallergeen. De vacht groeit langzaam en hoeft niet vaak getrimd te worden,

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen