Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Porcelaine

Levensverwachting: 12 - 13 jaar

Gewicht: 25 - 28 kg

Schofthoogte: 54 - 58 cm

Porcelaine

Uniek in zowel naam als uiterlijk, wordt de Porcelaine beschouwd als een van de oudste Franse geurhonden.

Geschiedenis

Aangenomen dat het de oudste van de Franse geurhonden is, staat de Porcelaine ook bekend als de Chien de Franche-Comté. Dit ras wordt beschouwd als een afstammeling van de Engelse kiekendief, samen met het nu uitgestorven Montaimboef en enkele van de kleinere Laufhounds. De vroegste gegevens van het ras dateren uit 1845 in Frankrijk en 1880 in Zwitserland. Een tijdje verdween het ras in de nasleep van de Franse revolutie, maar het is nieuw leven ingeblazen. Rasliefhebbers werken momenteel aan de acceptatie van de Porcelaine, maar het aantal is nog steeds erg laag.

Karakter

Hoewel de Porcelaine een flink ras is, heeft hij een zachtaardig karakter en is hij over het algemeen vrij gemakkelijk te hanteren. Deze honden zijn gefokt om in groepen te jagen, dus ze kunnen goed opschieten met andere honden en ze doen het goed met een stevige, consistente behandeling. De Porcelaine is in staat onafhankelijk te jagen zonder bevelen, maar hij blijft een redelijk gehoorzame hond in de thuisomgeving. Deze honden hebben veel mentale en fysieke inspanning nodig om de ontwikkeling van probleemgedrag te voorkomen, evenals vroege training om te voorkomen dat ze opzettelijk worden.

Als hondenras kan de Porcelaine soms wat eigenzinnig of onafhankelijk zijn, hoewel hij nooit agressief of regelrecht ongehoorzaam is. Deze honden zijn zachtaardig van nature in huis en met familie, maar energiek en fel tijdens de jacht. Dit ras is dapper en sociaal, maar blaft tegen verdachte geluiden, hoewel hij het niet goed doet als waakhond. Hij heeft een stevige en consistente hand in leiderschap nodig om zijn eigenzinnige neigingen te beheersen, evenals voldoende dagelijkse oefening om probleemgedrag te voorkomen. Over het algemeen doet de Porcelaine het goed met andere honden en kinderen, wat hem een ​​goed huisdier maakt.

Gezondheid van de Porcelaine

De Porcelaine is over het algemeen een gezond ras zonder significante gezondheidsproblemen. Zoals alle honden kan hij echter vatbaar zijn voor bepaalde aandoeningen, waaronder oorinfecties, veldletsels, heupdysplasie en een opgeblazen gevoel.

Verzorging

Als hondenras is de Porcelaine zeer actief en heeft dagelijks veel beweging nodig. Dit ras vereist elke dag minstens een uur van krachtige oefening en zal het waarderen om een ​​omheinde tuin te hebben om in te rennen en te spelen. De Porcelaine dankt zijn naam aan zijn witte, glanzende vacht.

Deze honden hebben effen witte vachten bestaande uit zeer fijne haren die erg kort zijn, hoewel er mogelijk wat oranje vlekken op het lichaam en de oren zijn. De vacht is dik en nauwsluitend, hoewel hij niet zo dik mag zijn dat hij een fout van de United Kennel Club rechtvaardigt. De korte vacht van de Porcelaine werpt gemakkelijk haar af, dus tweemaal per week borstelen is meestal voldoende om deze in goede conditie te houden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen