Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

pomsky

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 5 - 12 kg

Schofthoogte: 25 - 38 cm

Pomsky

De Pomsky is een kruising tussen de Siberische Husky en de Pomeriaan (Dwergkeeshond). 

Geschiedenis

De laatste jaren wordt de Pomsky steeds populairder, dit komt grotendeels op basis van zijn onweerstaanbare uiterlijk. De persoonlijkheden van de twee ouderrassen zorgen voor een interessant contrast, hier is er misschien meer ruimte voor variatie in de Pomsky. Siberische Husky's zijn intelligente, zachte honden die worden gedreven om hun eigenaars te plezieren. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen en zijn zeer sociaal, zowel met mensen als met andere honden, en zijn bijna universeel rustig en niet-agressief. De Pomeriaan is een moedige kleine hond die leeft om zichzelf boven alle anderen te behagen.

Het heeft een zelfverzekerde en brutale houding ten opzichte van de wereld die velen ertoe hebben gebracht te zeggen dat het het 'kleine honden syndroom' personifieert. Als zodanig heeft het een liefhebbende, maar stevige eigenaar nodig die deze geest kan waarderen en tegelijkertijd kan beheersen. Een Pomeriaan die zijn eigen regels mag bepalen, zal obstructief en pittig worden, en verre van het ideale huisdier zoals het bedoeld was. Helaas kan men niet met zekerheid zeggen waar in het spectrum tussen de Husky en Pomeriaan de Pomsky valt, maar de meeste van deze kenmerken zullen zich min of meer gelijkmatig mengen.

Karakter van de Pomsky

De Pomsky kan verschillende temperamenten hebben. Het is echter redelijk om te generaliseren dat de meeste extreem speels en goedaardig zijn. In tegenstelling tot de Pomeriaan, zijn ze meestal zachtaardig en tolerant voor kinderen. De Pomsky is een zeer intelligent hondenras en hechten sterk aan hun baasjes Ze hebben het instinct om hun roedel en hun territorium te beschermen, en kunnen een behoorlijk goed waakhond zijn.

Maar hun vermogen om luid en lang te blaffen om een ​​alarm te laten klinken kan overlopen in hinderlijk blaffen, vooral wanneer ze zich vervelen. Zoals elke hond heeft de Pomsky gezelschap en stimulatie nodig, het is belangrijk om mogelijkheden te bieden om te socialiseren en te spelen, en om een ​​scala aan speelgoed voor entertainment te hebben, om ervoor te zorgen dat deze energieke hond niet destructief of hyperactief wordt.

Gezondheid

Zowel de Pomeriaan als de Siberische Husky zijn zeer gezonde hondenrassen, wat betekent dat gezondheidsproblemen bij hun deze pups vrij zeldzaam zijn. Alle gekruiste pups lopen echter enig risico van het erven van die aandoeningen die vaker voorkomen in de bovenliggende lijnen. Eventuele gezondheidsproblemen kunnen oogproblemen zijn, specifiek van de Husky. De Pomeriaan kan huidproblemen doorgeven. Andere problemen kunnen heupdysplasie zijn, wat ook vaker voorkomt bij de Husky.

Verzorging

De dikke vacht zal het gehele jaar haren verliezen. Het is daarom verstandig om minstens drie keer per week de Pomsky goed te borstelen om dode haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. De Pomsky heeft ook frequente baden nodig, waarvan sommige om de twee weken moeten worden gewassen om de vacht in topconditie te houden. Andere routineklusjes, zoals nagelknippen, oorreiniging en tandenpoetsen, moeten als puppy aan de Pomsky worden aangeleerd om goede gewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen