Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Pomchi

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 2 - 6 kg

Schofthoogte: 20 - 30 cm

Pomchi

De Pomchi is een kruising tussen de Dwergkeeshond en de Chihuahua.

Geschiedenis

De Pomchi kan in de loop van de jaren natuurlijk hebben bestaan, maar het was pas in de late jaren 1990 of vroege 2000 dat designfokkers opzettelijk Chihuahuas en Dwergkeeshonden gingen mengen, waarschijnlijk in Noord-Amerika. Zodra andere designrassen begonnen op te duiken, besloten fokkers waarschijnlijk om de twee ouderrassen te mengen om een ​​kleine, schattige metgezel te produceren. Ze bleven Pomchi's produceren naarmate de vraag naar de pup groeide. 

Karakter

De Pomchi is misschien klein van stuk, maar hun persoonlijkheid is allesbehalve. Veel Pomchi liefhebbers zeggen dat hun pups veel energie en pit hebben en dat ze graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Hoewel deze honden veel energie kunnen hebben, betekent dit niet dat ze niet genieten van een goede knuffel met hun favoriete mens. Omdat ze vaak zulke grote persoonlijkheden hebben, is het van vitaal belang dat je je Pomchi zo vroeg mogelijk socialiseert en traint. Pomchi's kunnen angstig en agressief worden rond vreemden en andere dieren als ze niet goed zijn opgeleid. Het zijn natuurlijk trainbare honden, maar het kan wat geduld vergen.

De Pomchi heeft de neiging om een ​​favoriete persoon van het huishouden te vinden, maar ze kunnen nog steeds goed opschieten met andere familieleden. De Pomchi is het meest geschikt voor een alleenstaande of een klein gezin.

Gezondheid van de Pomchi

De Pomchi is vatbaar voor sommige van dezelfde aandoeningen waarmee de Chihuahua en de Dwergkeeshonden te maken hebben. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige gevoelig zijn voor enkele gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te handhaven. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waaraan Pomchi lijdt, zijn onder meer: cataract, progressieve retinale atrofie, hypothyreoïdie, tand- en tandvleesaandoeningen en epilepsie.

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet de regelmatige veterinaire controles van de Pomchi bijhouden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. Pomchi's zijn net als hun ouders vatbaar voor gewichtstoename en hebben een hoog energieniveau. Omdat ze een kleiner ras zijn, hoeven ze niet zoveel te bewegen als grotere rassen. Zorg er toch voor dat de hond tenminste één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt met een paar goede, actieve spelsessies en kortere wandelingen gemengd.

Controleer hun oren dagelijks en maak ze goed schoon. Knip de nagels van je hond voordat ze te lang worden, meestal een of twee keer per maand. De grootste zorg als het gaat om de zorg van de Pomchi is het handhaven van hun mondgezondheid. Je moet de tanden dagelijks poetsen, omdat kleine hondenrassen gevoelig zijn voor tandheelkundige problemen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen