Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Polski Owczarek Nizinny hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 14 - 23 kg

Schofthoogte: 42 - 50 cm

Polski Owczarek Nizinny

De Polski Owczarek Nizinny is een oud ras van herdershonden afkomstig uit Polen.

Geschiedenis

De Polski Owczarek Nizinny werd oorspronkelijk gefokt om te helpen bij het hoeden van vee op de vlakke, laaggelegen gebieden van het land, vandaar de naam "Nizinny", wat betekent "laagland" in het Pools.

De honden waren beroemd om hun werkethiek en intelligentie, en werden gebruikt door herders om hun kuddes te bewaken en te verplaatsen. In de loop der tijd raakten ze ook populair als gezelschapshonden en als hulphonden voor mensen met een beperking. Tegenwoordig worden de Polski Owczarek Nizinnies nog steeds gebruikt als herdershonden en gezelschapshonden, en ze staan bekend om hun loyale en trouwe karakter.

Karakter van de Polski Owczarek Nizinny

De Polski Owczarek Nizinny is een loyale en trouwe hond die bekendstaat om zijn werkethiek en intelligentie. Ze zijn zeer gehoorzaam en gemakkelijk te trainen, en ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en hun gezin. Ze zijn vaak actief en energiek, en ze houden ervan om tijd door te brengen met hun familie en om te spelen en te oefenen. Ze zijn ook zeer waakzaam en alert, en ze zijn geweldige waakhonden die hun gezin beschermen. In het algemeen is de Polski Owczarek Nizinny een geweldige metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een loyale en hardwerkende hond.

Gezondheid

De Polski Owczarek Nizinny is een gezonde hondenras, maar zoals bij elk ras kan het soms gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zoals bij veel grotere honden kan de Polski Owczarek Nizinny gevoelig zijn voor heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupkop niet goed in de heupkom past. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de achterpoten van de hond. Andere gezondheidsproblemen waar de Polski Owczarek Nizinny gevoelig voor kan zijn, zijn oogproblemen zoals cataracten en glaucoom, en allergieën voor voedsel of stof.

Verzorging

De Polski Owczarek Nizinny geeft de voorkeur aan een koeler klimaat, maar hij kan zich aanpassen aan warmere temperaturen zolang hij voldoende, koele schuilplaats heeft. Hoewel de Polski Owczarek Nizinny bij uitstek geschikt is voor het plattelandsleven, doet hij het goed in appartementen en huizen zonder achtertuin, zolang hij werk heeft en regelmatig naar buiten wordt gebracht om te bewegen. 

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen