Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

pointer

Levensverwachting: 12 - 17 jaar

Gewicht: 16 - 34 kg

Schofthoogte: 53 - 70 cm

Pointer

De Pointer is een hondenras dat is ontstaan in Engeland.

Geschiedenis

Volgens sommige theorieën is dit ras twee eeuwen geleden ontwikkeld door het kruisen van de Foxhound, de Italian Pointer, de Bloodhound, de Greyhound, de Newfoundlander, de Setter en de Bulldog. De Pointer die we tegenwoordig kennen bestaat sinds ongeveer tachtig jaar. De bewegingloze houding die de Pointer aanneemt na het vinden van de prooi, toont de jager de exacte plaats van de prooi; vandaar dat deze hond Pointer genoemd is. De andere naam van dit ras is de English Pointer. Volgens sommige bronnen zou de Pointer al in 1650 in Engeland gebruikt zijn voor de jacht. In de achttiende eeuw was dit ras in ieder geval zeer populair.

Karakter

De Pointer is een zeer energieke hond en een goede jager. Dit ras is erg betrouwbaar en zijn als een goede vriend zeer toegewijd aan zijn baasje(s). Verder zijn deze honden zijn zeer vriendelijk en geduldig tegenover kinderen. De Pointer is mooi, intelligent en schoon. Thuis is de hond kalm en past hij zich aan iedere situatie aan. Pointers zijn daarentegen vaker onvriendelijk en gereserveerd tegenover vreemden.

De Pointer is van nature geen goede waakhond. Het gedrag van het aanwijzen van prooi is aangeboren. Deze hond kan goed spoor volgen en prooi aanwijzen, maar is geen goede apporteerhond. Deze honden hebben een goed reukvermogen, ze zijn tegenover andere huisdieren niet agressief. De Pointer heeft de neiging om angstig te zijn, daarom is het beter om hem op jonge leeftijd te socialiseren. Bij warm weer heeft deze hond een groter uithoudingsvermogen dan bij koud weer. De Pointer is een perfecte gezinsjachthond en een fijne metgezel.

Gezondheid van de Pointer

Bij dit ras vinden we een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie, schildklierproblemen, epilepsie en dwerggroei. PRA (Progressieve Retina Atrofie) komt bij dit ras veel voor.

Verzorging

De Pointer is zeer makkelijk te verzorgen: borstel de vacht regelmatig met een bristle brush. Baad alleen indien noodzakelijk. Een paar keer per week afwrijven met een ruwe doek houdt de vacht glanzend en schoon van uiterlijk. Na werk en bewegen is het goed om de voeten te controleren. Het wordt aangeraden om de hond na het jagen af te drogen om afkoeling te voorkomen. De Pointer verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen