Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Poedelpointer

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 20 - 30 kg

Schofthoogte: 55 - 68 cm

Poedelpointer

Als je naar de Poedelpointer kijkt, zou je waarschijnlijk niet kunnen vermoeden dat hij een familielid is van de Poedel omdat hij de kenmerken van een Pointer heeft.

Geschiedenis

De Poedelpointer is een vrij nieuw ras, dat pas eind 1800 is ontwikkeld. Duitse fokker Baron von Zedlitz wordt gecrediteerd voor het ontwikkelen van het ras, met behulp van de Duitse jachtpoedel en Engelse aanwijzers om te creëren wat hij geloofde als de ideale aanwijs-, volg- en ophaal-jachthond die geschikt was voor werk op zowel water als land . Met behulp van 7 specifieke poedels en meer dan 100 verschillende aanwijzingen, bereikte Baron von Zedlitz zijn doel in de loop van 30 jaar selectief fokken. De Poedelpointer werd voor het eerst geïntroduceerd in 1956 in Amerika en hoewel het nog niet door de AKC moet worden erkend, werd het in 2016 toegelaten tot de Foundation Stock Service.

Karakter

Als een combinatie van twee jachtrassen is de Poedelpointer een zeer intelligente hond en ook relatief gemakkelijk te trainen. Dit ras heeft een natuurlijke gretigheid om te behagen, dus consistente training met positieve versterkingsmethoden zal heel goed werken. Het is het beste om je Poedelpointer te starten met socialisatie en training vanaf een zeer jonge leeftijd, maar zorg ervoor dat je de training zijn hele leven voortzet. Dit ras is niet eigenzinnig of dominant, maar hij heeft wel een betrouwbare roedelleider nodig.

De Poedelpointer is een zeer intelligent en trainbaar ras dat speciaal is ontwikkeld voor de jacht. In dit geval moet je niet verwachten dat je hond hetzelfde doet als de Amerikaanse poedels waaraan je misschien gewend bent. Deze honden zijn enthousiast en hardwerkend in het veld en ze kunnen aangename metgezellen thuis maken, hoewel jagen hun primaire doel is. Dit ras is vriendelijk en nieuwsgierig, maar ook gemakkelijk te trainen en enthousiast om te behagen. Ze kunnen goed met kinderen opschieten en hebben een natuurlijk verlangen naar genegenheid, dus zolang je de tijd hebt om met je hond door te brengen, kan de Poedelpointer een goed huisdier voor de familie zijn.

Gezondheid

De Poedelpointer is een over het algemeen gezond ras, hoewel hij door zijn werk gevoelig kan zijn voor veldletsels en oorinfecties. Er zijn geen erfelijke aandoeningen waarvan bekend is dat ze het ras beïnvloeden, maar sommige van de gezondheidsproblemen die kunnen optreden, zijn dingen als heupdysplasie en opgeblazen gevoel, gewoon vanwege de grootte van de hond.

Verzorging van de Poedelpointer

Als jachtras is de Poedelpointer zeer actief en vereist dagelijks veel oefening. Deze honden hebben elke dag minstens een uur krachtige training nodig en zullen het ook waarderen om een ​​omheinde tuin te hebben om in te rennen. De hond trainen voor jagen en volgen is een andere geweldige manier om extra oefeningen te doen, als je hem niet al traint voor de jacht.

Zoals de meeste Pointers heeft de Poedelpointer een dichte vacht van harde, draadachtige vacht. De vacht is van gemiddelde lengte op het grootste deel van het lichaam met een dichte ondervacht met gezichtsuitrusting op de neus en lippen. De Poedelpointer vertoont meestal een donkerbruine kleur, maar kan variëren van kastanje en lichtere tinten van lever of van donkerdere tinten, bijna zwart. De vacht werpt heel weinig af, dus er is slechts af en toe verzorging nodig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.