Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Poedelpointer

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 20 - 30 kg

Schofthoogte: 55 - 68 cm

Poedelpointer

De Poedelpointer is een kruising tussen een Poedel en een Engelse Pointer.

Geschiedenis

De Poedelpointer is een kruising tussen een Poedel en een Engelse pointer. De Poedel is een oud ras van honden dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt, en de Engelse pointer is een oud ras van jachthonden dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Het is onduidelijk wanneer precies de Poedelpointer is ontstaan, maar het is waarschijnlijk dat het ras is ontwikkeld door fokkers die op zoek waren naar een hond die de beste eigenschappen van beide ouderrassen combineerde. Tegenwoordig worden Poedelpointers nog steeds gebruikt als jachthonden, maar ze zijn ook populair als gezelschapshonden en als hulphonden voor mensen met een beperking.

Karakter

De Poedelpointer is een energieke en intelligente hond die graag beweegt en actief is. Ze zijn zeer gehoorzaam en gemakkelijk te trainen, en ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en gezin. Ze zijn ook waakzaam en alert, en ze maken geweldige waakhonden. In het algemeen is de Poedelpointer een geweldige metgezel voor mensen die actief en avontuurlijk zijn en die op zoek zijn naar een hond die hen kan vergezellen tijdens hun activiteiten. Ze zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren, en ze zijn bekend om hun vriendelijke en loyale karakter.

Gezondheid

De Poedelpointer is een gezond hondenras, maar zoals bij elk ras kan het soms gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zoals bij veel kleinere honden kan de Poedelpointer gevoelig zijn voor oogproblemen zoals cataracten en glaucoom. Ook kan het ras gevoelig zijn voor allergieën voor voedsel of stof.

Verzorging van de Poedelpointer

Als jachtras is de Poedelpointer zeer actief en vereist dagelijks veel oefening. Deze honden hebben elke dag minstens een uur krachtige training nodig en zullen het ook waarderen om een ​​omheinde tuin te hebben om in te rennen.

Ze hebben een dichte vacht van harde, draadachtige vacht. De vacht is van gemiddelde lengte op het grootste deel van het lichaam met een dichte ondervacht met gezichtsuitrusting op de neus en lippen. De Poedelpointer vertoont meestal een donkerbruine kleur, maar kan variëren van kastanje en lichtere tinten van lever of van donkerdere tinten, bijna zwart. De vacht werpt heel weinig af, dus er is slechts af en toe verzorging nodig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen