Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

poedel hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 6,5 - 14 kg

Schofthoogte: 24 - 60 cm

Poedel

De Poedel komt voor in vier varianten, namelijk de Konings Poedel, Middenslag Poedel, Miniatuur Poedel en de Toy Poedel. De Poedel lijkt op een chique showhond, maar hun oorspronkelijke rol was om jagers te helpen bij het terughalen van watervogels uit het water.

Geschiedenis

Hun gekrulde vacht, die nu vooral speciaal wordt verzorgd voor hondenshows, werd gewaardeerd om zijn vochtbestendige eigenschappen. Het Duitse woord Pudel verwijst eigenlijk naar het spatten dat deze honden zouden veroorzaken tijdens de jacht. Het Engelse woord Poodle is hiervan afgeleid. Hoewel het ras uit het 19e-eeuwse Duitsland afkomstig was, werd de standaard geperfectioneerd in Frankrijk, dat Poedel als een nationaal ras beschouwt.

Deze honden staan ​​nu vooral bekend als showhonden en huisdieren, en selectief fokken had er veel mee te maken. Er zijn vier soorten Poedels en volgens de American Kennel Club is de oudste van deze variëteiten de Grote of Standaard Poedel. Deze honden zijn van origine gefokt om een ​​waterbestendige vacht te hebben, dat helpt de kwaliteit van de vacht van de huidige hond te verklaren. Hoewel ze de belangrijkste kenmerken van hun volledige familieleden behouden, maakt hun compacte formaat ze perfect geschikt om in een kleine huiselijke omgeving te houden.

Karakter van de Poedel

Wanneer er wordt gesproken over het temperament van de Poedel gaat vaak over zijn energie. Deze hond is erg peels en levendig, in tegenstelling tot het populaire beeld van een perfect verzorgde luie schoothond. Ze zijn ook erg lief en aanhankelijk, combineer dat met hun mensachtige intelligentie en je hebt een hond die een onafscheidelijke band met zijn familie vormt. De Poedel is erg nieuwsgierig, slim, zal graag spelen en is een geweldige metgezel voor kinderen.

Kleinere Poedels zijn echter ook erg kwetsbaar, dus ze moeten niet alleen zijn met jonge kinderen, omdat ze ze per ongeluk zouden kunnen verwonden. Als het gaat om uitzonderlijk slimme honden, staat dit ras bovenaan de lijst. Als je de juiste trainingsaanpak hebt, zal deze hond zeer trainbaar zijn. Ze zullen geen probleem hebben met het leren van opdrachten of zelfs trucs en routines uitwerken zolang ze de juiste motivatie hebben.

Gezondheid

Poedels kunnen enkele vervelende gezondheidsproblemen tegenkomen, waaronder de ziekte van Addison, schildklierproblemen en kanker. Zoals bijna alle honden, kan dit ras problemen hebben met de gewrichten zoals heupdysplasie.

Verzorging

De vacht van de poedel is een van hun bepalende kenmerken. Hun krullende, hypoallergene haar komt in veel verschillende kleuren. Er zijn de gebruikelijke witte, zwarte, crèmekleurige vachten tot blues, abrikoos, chocolade en tweekleurige Poedels. Veel mensen zullen hun hond stijlvol en op extravagante manieren verzorgen, vooral voor hondenshows. Als je deze hond alleen als huisdier neemt, is basisverzorging echter alles wat ze echt nodig hebben. Routinematig borstelen om matten en klitten te voorkomen door regelmatig een trimsalon te bezoeken is alles wat nodig is om de krullen in perfecte staat te houden.

De Poedel verschilt niet veel van andere honden als het gaat om hun voedingsbehoeften. Net als de meeste andere honden, zullen deze chique honden ook gedijen op een dieet op basis van droogvoer van hoge kwaliteit voor honden. Natuurlijk zullen niet alle soorten brokken volstaan, je moet degene uitkiezen die geschikt is voor de leeftijd van de Poedel, de grootte en zijn activiteitenniveau.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen