Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

pocketbeagle

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 7 - 10 kg

Schofthoogte: 30 - 35 cm

Pocket Beagle

De Pocket Beagle is kleiner dan de gemiddelde standaard Beagle, deze compacte hondjes zijn vrolijk en zachtardig, maar ze zijn nog steeds honden en vereisen daarom geduld en creatieve trainingstechnieken om hun soms koppige karakter te overwinnen.

Geschiedenis

De eerste Pocket Beagle was eigendom van koningin Elizabeth I, deze Pocket Beagles werden gebruikt als jachthonden. Grotere honden zouden hun prooi wegjagen voordat de Pocket Beagles werden vrijgelaten om de groeve door het kreupelhout te achtervolgen. Elizabeth noemde deze honden ook haar Singing Beagles, vanwege hun delicate en hoge toon. Ze vermaakte haar gasten door haar Pocket Beagles op de eettafel te plaatsen en ze tussen de gerechten te laten ravotten.

Dit is een charmante geschiedenis, maar deze Pocket Beagles zijn niet hetzelfde als de Pocket Beagles van vandaag, ondanks wat sommige minder dan betrouwbare fokkers je zouden doen geloven. Deze genetische lijn is al lang uitgestorven en het ras wordt sinds 1901 door geen enkele kennelclub meer erkend. Moderne Pocket Beagles zijn gewoon een poging tot recreatie van de originele Pocket Beagle. Ze worden niet erkend als een uniek ras of variëteit van Beagle.

Karakter

De Pocket Beagle is een zachte, lieve, levendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt. Sociaal, moedig, intelligent, kalm en liefhebbend. Uitstekend met kinderen en over het algemeen goed met andere honden, maar moet zonder training niet worden alleen gelaten met andere huisdieren. Ze zijn vastberaden en waakzaam en vereisen geduldige, stevige training samen met een echte roedelleider.

Dit ras houdt er niet van om alleen gelaten te worden. Om de verlatingsangst te voorkomen, moet je de roedelleider van de hond zijn en ervoor zorgen dat de hond voldoende zinvolle oefeningen krijgt, zoals een wandeling, samen met oefeningen waarbij hij zijn jachtinstincten kan gebruiken. Een Pocket Beagle heeft een luide kreet dat een genot was in het verleden voor jagers, maar kan de familie en buren erg verstoren. Pocket Beagles hebben de neiging om hun eigen neus te volgen. Ze kunnen op eigen ontdekkingstocht vertrekken wanneer ze worden losgelaten in een niet omheind gebied.

Gezondheid van de Pocket Beagle

Pocket Beagles kunnen gevoelig zijn voor hartaandoeningen, epilepsie, oog- en rugproblemen. Ook zijn ze gevoelig voor dwerggroei en kromgetrokken voorpoten, zoals dat van de Basset Hound.

Verzorging

De gladde, kortharige vacht van de Pocket Beagle is gemakkelijk te verzorgen. Borstel met een stevige borstel en baden alleen met milde zeep wanneer dat nodig is, doe dit af en toe met hondenshampoo. Zorg ervoor dat je de oren zorgvuldig controleert op tekenen van infectie en dat de nagels regelmatig geknipt worden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen