Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

plott hound foto

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 18 - 27 kg

Schofthoogte: 50 - 71 cm

Plott Hound

De Plott Hound is een dappere en moedige jager en een toegewijde en loyale metgezel. Als atleet heeft hij veel beweging nodig. Of hij nu op jacht is in de bergen of rent in de buitenwijken, de Plott Hound houdt ervan buiten te zijn in interactie met zijn eigenaar. Het is een energieke hond en heeft een actief gezin nodig om hem gelukkig te houden.

Geschiedenis

Afkomstig uit de bergen van North Carolina in de Verenigde Staten, kreeg de Plott Hound zijn naam van de man die ze ontwikkelde, Johannes Plott. Deze honden werden gefokt om wilde zwijnen en beren uit het spoor en boom te verwijderen. Tegenwoordig jaagt de Plott Hound nog steeds en is hij vooral te vinden in landelijke en bergachtige gebieden die jagen met en bescherming van hun families.

Karakter

Vanwege zijn scherpe intelligentie en gretigheid om zijn gezin te plezieren, is de Plott Hound een geweldige student. Het is belangrijk dat de eigenaar ervoor zorgt dat de Plott Hound zijn rol in het peloton begrijpt, aangezien Plott Hounds de neiging hebben om de dominante in het peloton te worden. Dit kan nooit worden toegestaan. De hond moet zijn plek al op jonge leeftijd worden geleerd. Lekkernijen en lof zullen beter werken dan harde woorden en omgaan met dit ras.

Degenen die van plan zijn om hun Plott Hounds te gebruiken voor de jacht zullen aangenaam verrast zijn. Er is bijna geen training voor nodig om dit ras te jagen. Ze hebben een puur instinct en doen het redelijk goed. Het leren van de signalen en stem van de hond zal beter zijn dan alle trainingen ter wereld voor de eigenaar. Plott Hounds hechten zich snel aan hun families. Ze beschermen hun mensen en zijn uitstekende waakhonden. Omdat ze zijn gefokt om jachthonden te zijn en in groepen te jagen, kan de Plott Hound enkele dominantieproblemen hebben. Dit kan een probleem zijn voor passieve eigenaren of gezinnen met kleine kinderen.

Plott Hounds leven graag met meerdere honden. Dit is representatief voor hoe ze eeuwen geleden leefden. Ze vormen echter sterke banden met hun hondengenoten; er zullen af ​​en toe ruzies zijn. Dit is een normaal onderdeel van de levensduur van het pakket. Het is slechts een wedstrijd om te zien welke hond Alpha in het peloton wordt. Zolang de mensen worden beschouwd als hoger op de totempaal dan de honden, zou dit gekibbel geen probleem moeten zijn. De Plott Hound is erg vocaal en kan zijn familie en de buren gek maken met zijn geblaf. Dit lawaai kan leiden tot problemen in de buurt. De Plott Hound moet worden geleerd om op jonge leeftijd op commando te zwijgen, anders kan hij een probleem hebben binnen het huishouden.

Gezondheid van de Plott Hound

De Plott Hound is een extreem gezonde hond. Maagtorsie is het belangrijkste probleem binnen het ras dat verwoestend kan zijn. Plott Hounds hebben de neiging om een ​​hoge incidentie van oorinfecties te ervaren. Dit komt door de warmte in de oren omdat ze hangen. Wekelijkse oorreiniging kan infecties helpen voorkomen.

Verzorging

Eeuwenlang werden Plott Hounds gefokt om op wilde dieren te jagen, ook vandaag de dag zijn het nog steeds zeer actieve honden. De Plott Hound hunkert naar oefening en heeft het nodig om gezond te zijn, evenals een goed aangepast lid van de familie. Dit ras zou een geweldige metgezel zijn voor de enthousiaste jogger of hardloper. Zonder de juiste oefening kan de Plott Hound extreem verstoord en zelfs agressief worden, oefening is dus essentieel voor dit ras.

De vacht van de Plott Hound is nogal grof en kort van lengte. Het is dubbel gecoat omdat het ras is gefokt voor de jacht en bescherming nodig heeft tegen de elementen en doornen en braamstruiken. De Plott Hound werpt minimaal af. Gestroomd is echter de voorkeurkleuring van de Plott Hound. Zwart, gestroomd met een zwarte zadelmarkering en zwart met gestroomde markeringen zijn toegestaan. Een minimale hoeveelheid wit op de voeten en borst wordt echter door de AKC aanvaardbaar geacht, wit is niet de gewenste kleur.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.