Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

plott hound foto

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 18 - 27 kg

Schofthoogte: 50 - 71 cm

Plott Hound

De Plott hound is een Hondenras dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt.

Geschiedenis

De Plott Hound is vernoemd naar de familie Plotts, die de honden gebruikte voor de jacht op wild in de heuvels van North Carolina. De Plott hound is een sterk en atletisch ras dat bekendstaat om zijn spoorzoek- en jachtinstincten. Het ras is afkomstig van de Hanoveraanse jachthond, een Duits ras dat werd geïmporteerd naar de Verenigde Staten in de 18e eeuw. De Plott hound werd in de 19e eeuw ontwikkeld door de familie Plott, die het ras fokte voor de jacht op wild in de bergen van North Carolina. De Plott hound werd in 1946 officieel erkend als ras door de American Kennel Club.

Karakter

De Plott Hound is een intelligent, atletisch en trouw ras dat bekendstaat om zijn spoor- en jachtinstincten. Het ras is gefokt om te werken in de bergen, dus het is sterk, wendbaar en uithoudingsvermogen. De Plott Hound is ook bekend om zijn goede neus, wat hem een uitstekende jachthond maakt. De Plott Hound is een sociale hond die het goed kan vinden met andere honden en mensen. Het ras is loyaal, liefdevol en vriendelijk, en het kan goed omgaan met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid van de Plott Hound

De Plott Hound is een extreem gezonde hond. Maagtorsie is het belangrijkste probleem binnen het ras dat verwoestend kan zijn. Plott Hounds hebben de neiging om een ​​hoge incidentie van oorinfecties te ervaren. Dit komt door de warmte in de oren omdat ze hangen. Wekelijkse oorreiniging kan infecties helpen voorkomen.

Verzorging

De vacht van de Plott Hound is nogal grof en kort van lengte. Het is dubbel gecoat omdat het ras is gefokt voor de jacht en bescherming nodig heeft tegen de elementen en doornen en braamstruiken. De Plott Hound werpt minimaal af. Gestroomd is echter de voorkeurkleuring van de Plott Hound. Zwart, gestroomd met een zwarte zadelmarkering en zwart met gestroomde markeringen zijn toegestaan. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen