Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

peruaanse-naakthond-foto

Levensverwachting: 11 - 12 jaar

Gewicht: 8 - 12 kg

Schofthoogte: 40 - 50 cm

Peruaanse Naakthond

De Peruaanse Naakthond is een zeldzaam haarloos ras dat is ontstaan in Peru.

Geschiedenis

Men neemt aan dat ze sinds 750 voor Christus aanwezig waren, rond die tijd kwamen ze voor in de nederzettingen van de Moche stam in Peru. De Indianen uit Peru gebruikten dit ras als beddenwarmer, vanwege de warmte die hij uitstraalt door zijn hoge lichaamstemperatuur. De Peruaanse Naakthond ontleent zijn Engelse naam "Peruvian Inca Orchid" aan het feit dat de Spaanse ontdekkingsreizigers in de zestiende eeuw deze hond ontdekten in de huizen van de edelen van de Inca's, waar ze omgeven waren door orchideeën waarmee de verduisterde kamers werden versierd.

De Peruaanse Naakthond is door de FCI in 1955 als ras erkend en in 1996 is dit ras door de AKC geaccepteerd. Men neemt aan dat het ras is ontstaan uit inheemse soorten en kleine greyhounds die door de Europeanen zijn meegenomen, hetgeen resulteerde in de kenmerken van windhonden die we bij de Peruaanse Naakthond terugzien.

Karakter van de Peruaanse Naakthond

Wat beweging en bouw betreft vertoont de Peruaanse Naakthond gelijkenis met een hert. Het is een hond met een lief karakter. Deze honden zijn zelden agressief en lijden onder iedere vorm van ruwheid, zelfs door een stemverheffing kunnen ze geïntimideerd raken. Deze honden zijn klein, snel, zeer intelligent en uitermate onafhankelijk. De Peruaanse Naakthond is kalm en rustig, maar zeer gereserveerd tegenover vreemden, totdat ze de kans hebben gehad om de situatie te overzien. Deze honden vinden het leuk om onder de mensen te zijn en houden van de spanning van een goede achtervolging.

Gezondheid

De Peruaanse Naakthond moet beschermd worden tegen de zon. Hij kan niet goed tegen grote hitte of kou. Hij moet in de winter warm worden gehouden en in de zomer koel. Bij koude weersomstandigheden moet hij een trui aan en in de zomer heeft hij een goede zonnebrandcrème nodig. De Peruaanse Naakthond moet vaak gebaad worden. Om zijn huid zacht en soepel te houden moet hij regelmatig met crème of olie worden ingewreven.

Verzorging

Regelmatig scrubben met gebruik van speciale crème is nodig om dode huidcellen te verwijderen en de huid zacht te houden. Dit is een zeer schoon ras, dat geen hondengeur heeft en geen vlooien krijgt. De haarloze Peruaanse Naakthond is ideaal voor mensen die aan allergieën lijden, omdat ze geen haren kunnen verliezen. De variant die wel haar over het hele lichaam heeft en wel haar verliest, moet regelmatig worden geborsteld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen