Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Perro de Presa Canario

Levensverwachting: 9 - 11 jaar

Gewicht: 38 - 59 kg

Schofthoogte: 56 - 65 cm

Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is afkomstig van de Canarische Eilanden.

Geschiedenis

De Perro de Presa Canario staat ook wel bekend als de Canarische Mastiff. Dit ras is een hond van het Molosser-type die oorspronkelijk is ontwikkeld voor het werken met vee. De Perro de Presa Canario komt van de Canarische Eilanden en zijn oorsprong gaat helemaal terug tot het Romeinse rijk. Dit ras werd ontwikkeld tussen 43 en 89 na Christus, bekend om zijn strijd naast de Romeinen en de Britten tijdens de Romeinse verovering van Groot-Brittannië.

Later werd het ras bekend in kringen van hondengevechten tot de jaren 1940 toen hondengevechten verboden waren. Na dit verbod werd het ras gecombineerd met andere beschermende rassen zoals de Duitse Herder en de Dobermann en gebruikt voor bewaking. Aan de bloedlijn werd ook een herdershond toegevoegd die bekend staat als de Bardino Majorero.

Karakter van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een slim en trainbaar hondenras, maar kan oms moeilijk te hanteren zijn vanwege zijn enorme omvang en onafhankelijke wil. Deze honden zijn eigenwijs en krachtig, daarom hebben ze een stevige en consistente hand nodig tijdens de training. Vroege socialisatie is enorm belangrijk voor dit ras om zijn agressie en beschermende aard onder controle te houden. Gedurende zijn hele leven vereist de Perro de Presa Canario opfriscursussen op het gebied van gehoorzaamheid en de eigenaar moet altijd een dominante positie over de hond behouden.

Als deze hond echter goed gesocialiseerd en getraind is, zal de Perro de Presa Canario kalm en volgzaam zijn. Deze hond is van nature beschermend en wantrouwend tegenover vreemden wat hem tot een waakhond maakt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met dit ras in de buurt van katten en andere huisdieren omdat ze een hoge prooidrift en sterke territoriale instincten hebben.

Gezondheid

De Perro de Presa Canario is een redelijk gezond ras, hoewel het vanwege zijn enorme omvang vatbaar is voor een aantal orthopedische problemen. Dit ras heeft een hoog risico op heup- en elleboogdysplasie, en het is bekend dat het osteochondritis dissecans ontwikkelt. Andere gezondheidsproblemen die bij het Perro de Presa Canario-ras worden gezien, zijn oogproblemen, epilepsie, hypothyreoïdie en een opgeblazen gevoel (ook bekend als maagverwijding volvulus). Verantwoorde fokpraktijken en DNA-testen kunnen het risico op aangeboren aandoeningen bij dit ras verminderen.

Verzorging

De Perro de Presa Canario heeft een vrij korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is bij regelmatig onderhoud. De vacht komt voor in verschillende kleuren, waaronder zwart, fawn, bruin en gestroomd of een combinatie van deze kleuren. De AKC en de UKC accepteren zwarte vachten bij de Perro de Presa Canario, dit in tegenstelling tot de FCI.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen