Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Parson Russell Terriër ras

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 6 - 8 kg

Schofthoogte: 31 - 38 cm

Parson Russell Terriër

De Parson Russell Terriër lijkt misschien op de Jack Russell Terriër, maar de Parson Russell Terriër is een heel eigen hondenras.

Geschiedenis

De Parson Russell Terriër is oorspronkelijk genoemd naar een predikant. deze honden zijn niet alleen behendig en slim, maar zijn ook bijzonder vaardig in het graven, eigenschappen die veel Parson Russell Terriers nog steeds hebben vandaag deze dag. Omdat dit over het algemeen een werkend hondenras was, konden de originele Jack Russell Terriërs veel variaties in grootte hebben, afhankelijk van de taken die ze moesten uitvoeren.

Tegenwoordig is die variatie door fokken over het algemeen verdwenen en is de Parson Russell Terriër een relatief kleinere hond geworden. De Parson Russell Terriër kan namelijk nog steeds vaak worden gebruikt als een werkhond in situaties zoals boerderijen, stallen en wordt nog steeds beschouwd als een goede jachtgenoot, afhankelijk van het type spel dat je zoekt.

Karakter van de Parson Russell Terriër

De Parson Russell Terriër heeft een zeer sterke en opvallende persoonlijkheid, wanneer hij behoorlijk wordt gedisciplineerd zal deze hond vrolijk, energiek, speels en zelfverzekerd zijn. Het is een geweldige combinatie voor een echte hondenliefhebber, wat de algemene populariteit van de Parson Russell Terriër in de wereld helpt te verklaren. Het is belangrijk om te weten dat deze hond een sterke persoonlijkheid heeft, omdat dit aangeeft dat hij een eigenaar nodig heeft die hem consistente hand opvoedt.

Gezondheid

Over het algemeen kan de Parson Russell Terriër oogproblemen, doofheid en gewrichtsproblemen hebben. Ook worden bepaalde gewrichtsproblemen bij dit hondenras gezien, iets wat vaker voorkomt bij kleinere honden.

Verzorging

Minimale verzorging met van de Parson Russell Terriër is vereist, zoals wekelijks borstelen met een stevige borstel. De vacht is over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en wanneer deze honden op shows worden gepresenteerd, moet de vacht regelmatig worden getrimd om deze in goede conditie te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen