Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 17 - 23 kg

Schofthoogte: 42 - 54 cm

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een hondenras dat ontstond in het begin van de 19e eeuw in Canada.

Geschiedenis

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft zijn oorsprong in Nova Scotia, aan de kust van Canada. Men gaat er van uit dat Tolling Red Decoy Dogs waarschijnlijk met hun bazen meegekomen zijn vanuit Groot Brittanië naar Nova Scotia. Deze honden werden gekruist met Retrievers en Werkspaniëls en zo ontstond een nieuw ras. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is de creatie van Canadese jagers. Dit ras werd eerst de Little River Duck Dog genoemd of de Yarmouth Toller. De huidige naam is vastgelegd door de Canadian Kennel Club aan het eind van de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

Karakter

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een gevoelige hond, die de familie van zijn eigenaar zeer toegewijd is. Deze hond staat bekend om heroïsche reddingsacties zoals het redden van zijn baas uit gevaarlijke situaties. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een intelligente, makkelijk af te richten, gehoorzame hond en hij doet het goed met kinderen.

Hij kan in de aanwezigheid van onbekenden enigszins gereserveerd zijn. Zijn expressie kan neerslachtig lijken, maar eenmaal in het veld is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever een gelukkige jager. Deze beide eigenschappen zijn natuurlijke kenmerken, die nodig zijn voor zijn taak van Toller, het lokken van ganzen en eenden. Dit is een aangeboren eigenschap en kan niet worden aangeleerd. Deze hond is van nature zeer enthousiast over zijn taak. Jonge honden kunnen enige oefening nodig hebben.

Gezondheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een gezonde werkhond en zijn populariteit neemt in de loop de jaren sterk toe. Dit ras wordt niet geplaagd door vele genetische gezondheidsproblemen die bij andere populaire retriever rassen voorkomen. De voornaamste gezondheidsproblemen waar de Nova Scotia Duck Tolling Retriever mee te maken heeft zijn problemen met de schildklier, auto-immuun problemen en progressieve retina atrofie.

Verzorging

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een waterafstotende dubbele vacht. Deze vacht moet worden gekamd en geborsteld met een stevige borstel, waarbij speciaal gelet moet worden op de dichte ondervacht. Gebruik regelmatig droogshampoo, maar baad alleen indien nodig, omdat de natuurlijk huidvetten van de huid, die voor het afstoten van het water zorgen, hierdoor verwijderd worden. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.