Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 17 - 23 kg

Schofthoogte: 42 - 54 cm

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een hondenras dat oorspronkelijk uit Canada komt.

Geschiedenis

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is vernoemd naar de provincie Nova Scotia, waar ze oorspronkelijk werden gebruikt om eenden te lokken en te apporteren. De honden zijn ontwikkeld door Europeanen die naar Canada emigreerden en hun jachthonden meenamen, en door Canadese inheemse stammen die al lange tijd ervaring hadden met het jagen op eenden. De honden werden gefokt om klein van stuk te zijn en snel te kunnen rennen, en om de eenden te lokken door opgewonden te spelen en te springen langs de rand van het water. De honden zijn vandaag de dag nog steeds populair als jachthonden, maar worden ook als gezelschapshonden gehouden.

Karakter

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is bekend om zijn energieke en speelse karakter. De honden zijn intelligent en leergierig, en hebben veel beweging nodig om gelukkig te zijn. Ze zijn ook erg sociaal en genieten van het gezelschap van mensen en andere honden.

In tegenstelling tot sommige andere jachthonden, zijn de Nova Scotia Duck Tolling Retrievers meestal niet agressief naar mensen of andere honden, hoewel ze wel goed getraind moeten worden om hun jachtinstincten onder controle te houden. Als ze goed gesocialiseerd en getraind worden, kunnen de Nova Scotia Duck Tolling Retrievers hechte en loyale huisdieren zijn die goed opgaan in een gezin.

Gezondheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is over het algemeen een gezonde hondenras, maar er kunnen soms gezondheidsproblemen optreden. Een aantal van de gezondheidsproblemen waar deze honden gevoelig voor kunnen zijn, zijn onder andere heupdysplasie, oogproblemen en schildklierproblemen. Om de kans op deze en andere gezondheidsproblemen te verkleinen, is het belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts.

Verzorging

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een waterafstotende dubbele vacht. Deze vacht moet worden gekamd en geborsteld met een stevige borstel, waarbij speciaal gelet moet worden op de dichte ondervacht. Gebruik regelmatig droogshampoo, maar baad alleen indien nodig, omdat de natuurlijk huidvetten van de huid, die voor het afstoten van het water zorgen, hierdoor verwijderd worden. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen