Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Norwich Terrier

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 4 - 6 kg

Schofthoogte: 24 - 26 cm

Norwich Terriër

De Norwich Terriër werd oorspronkelijk gehouden voor de verdelging van ratten, muizen en konijnen. Vandaag de dag voornamelijk als gezinshond.

Geschiedenis

De Norfolk Terriër is afkomstig uit Oost-Engeland. De oorsprong ligt in het graafschap Norfolk. Het ras werd gebruikt voor de jacht boven de grond. Vermoedelijke voorouders zijn de Ierse Terriër en Glen of Imaal Terriër. Pas op 1 januari 1965 kreeg de Norfolk Terriër een eigen status. Voorheen werd dit ras als één gezien met de Norwich Terriër. Beide rassen zijn identiek op de oren na; de Norwich Terriër heeft staande oren en de Norfolk Terriër hangende oren. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog stierf het ras bijna uit.

Karakter van de Norwich Terriër

De Norwich Terriër is beminnelijk, onbevreesd, onvermoeibaar, sterk, energiek, vrolijk en kwiek. De dieren passen zich gemakkelijk aan hun situatie aan. Deze honden zijn erg lief voor kinderen. Het is een actieve, moedige, aanhankelijke en goed gebalanceerde hond. Deze honden zijn niet nerveus en zoeken over het algemeen geen ruzie. Het is makkelijk om de Norwich Terriër af te richten, maar ze moeten wel consequente regels krijgen.

Deze kleine honden houden van iedereen en hebben een goede houding tegenover kinderen. Wanneer ze langere tijd buitenshuis worden gelaten en niets te doen hebben, zullen ze gaan graven en blaffen. Deze hond zal met andere huisdieren geen moeilijkheden hebben, maar het kan zijn dat hij moeilijk zindelijk is te maken. Het is riskant om de Norwich Terriër los te laten lopen in een niet omheind gebied, tenzij het veilig is. Verder gaan ze graag mee joggen over korte afstanden.

Gezondheid

Dit ras heeft een aanleg tot het krijgen van de Ziekte van Von Willebrand en tot het krijgen van oogproblemen. Deze ziekte, waarbij het gaat om een deficiënt van de bloedeiwitten, is zowel geërfd als verworven. Sommige Norwich Terriërs kunnen lijden aan rugproblemen.

Verzorging

Deze hond heeft een ruige, middellange, waterdichte vacht die relatief makkelijk te verzorgen is. Het is wel belangrijk om de vacht iedere dag te kammen en te borstelen om te voorkomen dat de vacht gaat vervilten. De vacht hoeft weinig geknipt te worden. Tijdens de rui moet extra aandacht aan de verzorging van de vacht worden geschonken. Baden en gebruik van droogshampoo alleen indien nodig. Het is makkelijker om de vacht iedere zes tot acht weken professioneel te laten trimmen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen